ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • κύβος φρέσκια μαγιά
  • 500 γρ. αλεύρι (τύπου 00) χωρίς γλουτένη
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • κ.γ. αλάτι
  • πρέζα ζάχαρη
  • κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
  • λίγο αλεύρι  (για την επιφάνεια εργασίας)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 4 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • κ.σ. μαργαρίνη 
  • κ.γ. θυμάρι
  • κ.γ. ρίγανη
  • 250 γρ. φέτα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • βασιλικός χοντροκομμένος (για το γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη ζύμη, βάλτε τη μαγιά και 1 1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και τη λιωμένη μαργαρίνη. Ενώστε όλα τα υλικά, ξεκινήστε το ζύμωμα ώστε να γίνει μια λεία ζύμη. Εάν η ζύμη είναι πολύ υγρή, προσθέστε επιπλέον αλεύρι, αν είναι πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε δυνατά τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου.

2. Για την επικάλυψη, ξεπλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°c.

3. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ξαναζυμώνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Ανοίξτε το κάθε κομμάτι στο μέγεθος του ταψιού (περίπου 26cm). Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί που έχουμε λαδώσει. Ραντίζουμε τη ζύμη με λίγη από τη λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τη ρίγανη, απλώνουμε και το κρεμμύδι. Από πάνω βάζουμε όμορφα τακτοποιημένα τα κολοκυθάκια και τις φέτες ντομάτας. Προσθέτουμε λίγο αλάτι (προσοχή στην ποσότητα) και την θρυμματισμένη φέτα. Περιχύστε και την υπόλοιπη μαργαρίνη και ψήστε την πίτσα για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη καρυκεύουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

45 ΛΕΠΤΑ

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ...

2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Ταλιατέλες με μύδια

    ΥΛΙΚΑ 500γρ. ταλιατέλες 115ml άσπρο κρασί 15γρ. βούτυρο φρέσκο 1 σκελίδα σκόρδο 1 φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό πιπέρι, αλάτι 400γρ. μύδια κονσέρβας ή φρέσκα νεροβρασμένα 125ml ζωμό μυδιών 75γρ. μαργαρίνη 30γρ. αλεύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σωτάρουμε το σκόρδο με το φρέσκο βούτυρο, ρίχνουμε το μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και το κρασί. Προσθέτουμε τα μύδια μαζί με το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5. Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στα μύδια βάζοντάς το να βράσει για 3’ ακόμη. Ετοιμάζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους. Σερβίρουμε σε μερίδες τις ταλιατέλες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μυδιών.

  • Πίτσα με κουρκουμά και σάλτσα BBQ

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξ.μαγιά 1 πρέζα αλάτι 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι 1 κ. γλυκού κουρκουμά 1 κ. γλυκου ρίγανη 1 κ. γλυκου θυμάρι 330ml νερό ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ BBQ 3 κ. σούπας κέτσαπ 1 κ. σούπας πολτό ντομάτας 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα 1 κ. γλυκού γλυκιά πάπρικα 2 κ. σούπας μπάρμπεκιου του εμπορίου 1 πρέζα ρίγανη  (Προαιρετικά )   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ 15 φέτες γαλοπούλα 15 φέτες γκούντα 15 φέτες αέρος 15 φέτες καπνιστό τυρί 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κόκκινη 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Αμφιλοχίας   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό χλιαρό και ρίχνουμε την μαγιά το αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι πάντα κοσκινισμενο τον κουρκουμά το αλάτι την ρίγανη το θυμάρι και ανακατεύουμε. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά ρίχνουμε το νερό με […]

  • Πένες στο φούρνο με κοτόπουλο

    ΥΛΙΚΑ 500 γραμμ. πένες 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 1 κούπα διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα ζωμό από κοτόπουλο 1/2 κούπα γάλα παρμεζάνα τριμμένη για το πασπάλισμα αλάτι, πιπέρι 2 κουτ. μαργαρίνη ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και βάλτε το σε  ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και ψήνετε το κοτόπουλο για 30′ περίπου. Όταν ψηθεί, το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρά κυβάκια. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τώρα, σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε 2 κουταλιές μαργαρίνη, το αλεύρι και το ζωμό κοτόπουλου, που έχετε προηγουμένως χτυπήσει με το γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να πήξουν. Προσθέτετε και το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Βγάλτε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά και προσθέστε τις πένες και το κοτόπουλο. Τώρα μεταφέρετε το μείγμα […]

  • Σεφταλιές στη σχάρα

    ΥΛΙΚΑ 500γρ χοιρινός κιμάς 500γρ αρνίσιος κιμάς 1 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι 1/3 κούπα ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός 1/3 κούπα τριμμένη φρυγανιά 1/4 κ.γ. αλεσμένη κανέλα 0,5 κ.γ. αλάτι 0,5 κ.γ. μαύρο πιπέρι σκέπη (μπόλια) αρνίσια για το τύλιγμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε καλά τη σκέπη σε κρύο νερό και μετά τη βουτάμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι για 30 λεπτά. Αφαιρέστε την, ξεπλύνετε και αφήστε την να στεγνώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Κόβουμε τη σκέπη σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 10εκ. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε από το μείγμα, το τοποθετούμε στην σκέπη, και τυλίγουμε τις σεφταλιές. Έτοιμοι, ανάψτε τα κάρβουνα!

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top