ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμ. πένες
  • 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κούπα διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ζωμό από κοτόπουλο
  • 1/2 κούπα γάλα
  • παρμεζάνα τριμμένη για το πασπάλισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. μαργαρίνη
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και βάλτε το σε  ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και ψήνετε το κοτόπουλο για 30′ περίπου. Όταν ψηθεί, το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρά κυβάκια.
Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τώρα, σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε 2 κουταλιές μαργαρίνη, το αλεύρι και το ζωμό κοτόπουλου,
που έχετε προηγουμένως χτυπήσει με το γάλα.
Ανακατεύετε μέχρι να πήξουν. Προσθέτετε και το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Βγάλτε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά και προσθέστε τις πένες και το κοτόπουλο.
Τώρα μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί, πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ...

75 ΛΕΠΤΑ

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

    ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχάρι, κιλότο ή σπάλα, κομμένο σε μέτρια κομμάτια-μερίδες 6-8 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι 1 στικ κανέλα 1 κ.γ. κύμινο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κ.γ. ζάχαρη 100 γρ. κρασί ερυθρό ξηρό 400 γρ. ντομάτα κονκασέ 1 λίτρο νερό 1 κ.σ. θυμάρι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 2 μέτριες τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 4-5 κ.σ.ελαιόλαδο. Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε για να καλύψει το αλεύρι όλα τα κομμάτια από το κρέας. Βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, το κύμινο, τον πελτέ και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη […]

  • Ριζότο με κοτόπουλο και λαχανικά

    Νόστιμο ριζότο, εύκολο στην προετοιμασία και ακόμα πιο εύκολο στο μαγείρεμα, απλά απόλαυσα κάθε μπουκιά. Δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες για την προετοιμασία του, ούτε πολύ χρόνο. Μπορώ άνετα να πω ότι αυτό το πιάτο ανήκει στην κατηγορία γρήγορα πιάτα.  ΥΛΙΚΑ 1 μεγάλο κομμάτι φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 κ.σ. vegeta (καρύκευμα λαχανικών) 400 g ανάμεικτα ψιλοκομμένα λαχανικά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα, αρακά, πράσινα φασόλια, καλαμπόκι, λάχανο ή κάποιο άλλο έτοιμο μείγμα λαχανικών) 1 φλιτζάνι ρύζι (πλυμένο) μισό φλιτζάνι λευκό κρασί 2 φλιτζάνια ζωμό κότας 2 κ.σ. βούτυρο μπαχαρικά (μαύρο πιπέρι & κουρκουμά) παρμεζάνα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές (περίπου 15 λεπτά), ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέστε τη vegeta. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Τα λαχανικά θα βγάλουν νερό, τα τηγανίζουμε με συνεχή ανάδευση μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, […]

  • Smoothie Φράουλας

    Είναι το πιο τέλειο smoothie φράουλας που θα βρείτε! Ανακατεύεται εύκολα και έχει κρεμώδη υφή και φρουτώδη γεύση. ΥΛΙΚΑ 2 φλιτζάνια κατεψυγμένες φράουλες 1 μπανάνα (σε θερμοκρασία δωματίου) ¼ φλιτζάνι γιαούρτι 1 φλιτζάνι γάλα (ή γάλα αμυγδάλου ή γάλα βρώμης) 1 ½ κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ½ φλιτζάνι πάγο θρυμματισμένο Προαιρετικά: 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου, ¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια, φύλλα φρέσκιας μέντας ή φύλλα βασιλικού. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, σπάζοντας σε κομμάτια τη μπανάνα. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και με αφρό. Αν θέλετε, γαρνίρετε με μια παγωμένη φράουλα και ένα κλωναράκι μέντας. Σερβίρουμε αμέσως ή το φυλάμε σε κλειστό βάζο στο ψυγείο για 2 μέρες.

  • Ριζότο με μανιτάρια pioppino

    ΥΛΙΚΑ 500 γραμμάρια μανιτάρια pioppino 300 γραμμάρια ρυζιού 2 λίτρα ζωμού 2 κρεμμύδια (Shallots) 2 κλαδάκια δενδρολίβανου 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίστε  τα μανιτάρια αφαιρώντας το κοτσανάκι τους. Μόλις αφαιρεθεί, οι κεφαλές μπορούν να πλυθούν κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Κόψτε τα μανιτάρια στο μισό αν είναι μεγάλα. Σε αυτό το σημείο, ξεκινήστε να ετοιμάζετε το ζωμό λαχανικών με περίπου 2 λίτρα νερού. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να κόψετε το δεντρολίβανο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Στη συνέχεια, προχωρήστε στον καθαρισμό των κρεμμυδιών και ψιλοκόψτε τα σε επεξεργαστή τροφίμων . Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι  με το λάδι και να το αφήνετε να ροδίσει ελαφρώς. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε μισό ποτήρι ζωμού και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το δεντρολίβανο και λίγο […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top