ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά πατάτες
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • Λίγο λάδι
  • ΒBQ  σάλτσα
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού με κρασί τις αρεσκείας σας
  • Προαιρετικά πίτες (για σουβλάκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά τις κόβουμε κυδωνάτες μαζί με την φλούδα και τις βράζουμε για 15 λεπτά.
Αφού βράσουν τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά και τοποθετούμε τις πατάτες.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα, τη BBQ σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, το λάδι, το κρασί και ανακατεύουμε, στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες.
Από πάνω πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να γίνουν  τραγανές οι πατάτες και τέλος ρίχνουμε το κάρυ.
Ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα περίπου.
Γίνονται πεντανόστιμες, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μπούκοβο για να γίνουν ποιο πικάντικες.
Συνοδεύεται με λίγες πιτούλες (για σουβλάκια) αλειμμένες με σκορδόλαδο και ψημένες για 5 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top