ΥΛΙΚΑ (1 ΜΕΡΙΔΑ)

  • 1 ορτύκι
  • ¼ παραδοσιακό χαλλούμι
  • 2 ντομάτες
  • 2 κουταλιές σούπας μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • ¼ ποτηριού νερό
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ λεμόνι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρεμμύδι

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

  • 2 φλιτζάνια πατάτες babies
  • 2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το ορτύκι και το τσιγαρίζουμε λίγο στο τηγάνι.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το χαλούμι, μία ντομάτα και τις ελιές και βάζουμε όλα μαζί τα υλικά μέσα στο ορτύκι.
Ρίχνουμε σε ένα ταψί το ¼ ποτηριού νερό και μετά τοποθετούμε στο ταψί το γεμιστό ορτύκι.
Αλείφουμε το ορτύκι με λίγο ελαιόλαδο και μέλι.
Κόβουμε το ½ λεμόνι σε 2 κομμάτια και βάζουμε διαγώνια στο ταψί.
Προσθέτουμε το αλάτι και τη δάφνη.
Κόβουμε το κρεμμύδι και μία ντομάτα σε ροδέλες και τα τοποθετούμε πάνω από το ορτύκι.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το ορτύκι να είναι έτοιμο.

Όσο ψήνεται το ορτύκι ετοιμάζουμε και τις πατάτες.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες ενώ πρώτα τις έχουμε πλύνει, ρίχνοντας στο νερό το αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο μέσα σε μικρό τρυπητήρι που κλείνει, ή σε ένα τούλι δεμένο για να μην βγαίνει έξω.
Ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι.
Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες τις βγάζουμε από τη φωτιά, τις στραγγίζουμε στο τρυπητό και αμέσως ρίχνουμε κρύο νερό.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε βαθύ πιάτο, προσθέτουμε το μείγμα του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top