ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
  • αυγά
  • 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη χωρίς αλάτι
  • 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (περίπου 2 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλύνετε το ρύζι με κρύο νερό. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά. Σουρώστε το ρύζι πάνω από τον νεροχύτη, στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Όσο βράζει το ρύζι, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε στην άκρη. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με την παρμεζάνα.
Ζεσταίνουμε ένα μεσαίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μετά από 3 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο. Σοτάρουμε για άλλα 1 με 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτουμε το ρύζι, τη σάλτσα σόγιας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αφήνουμε να ζεσταθούν για 1-2 λεπτά.
Περιχύνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αρχίσει να δένει η ομελέτα (1 λεπτό). Τελειώσαμε, σκεπάζουμε, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγο ακόμα να δέσει.

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Σαλάτα με παντζάρι, αβοκάντο & γκρέιπφρουτ

    ΥΛΙΚΑ 1 ματσάκι ρόκα 1 συσκευασία Κοπανιστή σαλάτα 1 γκρέιπφρουτ κόκκινο 1 παντζάρι 1 αβοκάντο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας κελυφωτό φυστίκι Φύλλα δυόσμου Λευκό ξύδι Ελαιόλαδο Μέλι Χυμός ½ πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Βράζουμε το παντζάρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και το γκρέιπφρουτ και αφαιρούμε την μεμβράνη. Σε μια πιατέλα στρώνουμε την ρόκα, ακουμπάμε επάνω το αβοκάντο, το παντζάρι και το γκρέιπφρουτ, προσθέτουμε σε ροδέλες το κρεμμυδάκι, μόνο το λευκό μέρος. Πλάθουμε την κοπανιστή σε μικρές μπαλίτσες και τις κυλάμε στο φυστίκι που έχουμε ήδη σπάσει. Στο μούλτι ανακατεύουμε τον δυόσμο, το μέλι, το πορτοκάλι, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο, περιχύνουμε την σάλτσα και σερβίρουμε. ΠΗΓΗ

  • Κοκτέιλ Espresso Martini

    Όλοι αγαπούν ένα μαρτίνι εσπρέσο! Αυτό το κλασικό κοκτέιλ με εσπρέσο είναι τέλειο για κάθε στιγμή, και με μόλις τέσσερα υλικά, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο! ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΟΚΤΕΙΛ) Για το σιρόπι  100 γρ. ζάχαρη Για το κοκτέιλ παγάκια 100 ml βότκα 50 ml φρεσκοκομμένος καφές εσπρέσο 50 ml λικέρ Kahlua 6 κόκκοι καφέ (προαιρετικά)   ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ 1 Ξεκινήστε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπρίκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 50 ml νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. ΒΗΜΑ 2 Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Βάζουμε 2 ποτήρια τύπου μαρτίνι στο ψυγείο να παγώσουν. ΒΗΜΑ 3 Μόλις κρυώσει το σιρόπι, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας σε ένα σέικερ για κοκτέιλ μαζί με μια χούφτα παγάκια, τη βότκα, τον εσπρέσο και το λικέρ Kahlua. Ανακινήστε μέχρι να αισθανθεί παγωμένο το εξωτερικό του σέικερ. ΒΗΜΑ 4 Μοιράστε το στα παγωμένα ποτήρια. Γαρνίρετε το καθένα με κόκκους καφέ […]

  • Cheese cake με μελομακάρονα που περίσσεψαν, μόλις με 5 υλικά

    ΥΛΙΚΑ Για την βάση όλα τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν 1 λίτρο γάλα πλήρες 1 φακελάκι Γιώτης σοκολάτα 1 φακελάκι Γιώτης cheese cake 1 κουβερτούρα 125 γρ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σπάμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα τσέρκι, τα πιέζουμε καλά για να κάνουμε την βάση. Χτυπάμε το μείγμα με την σοκολάτα με 400 γρ. γάλα και το βάζουμε πάνω από τα μελομακάρονα. Χτυπάμε το μείγμα με το cheese cake με 500 γρ. γάλα και το βάζουμε πάνω από την σοκολάτα. Βάζουμε τα υπόλοιπα 100γρ.  γάλα σε ένα μπρίκι  και ρίχνουμε μέσα  τα 125 γρ σοκολάτας ψιλοκομμένα  μέχρι να λιώσει . Το ρίχνουμε πάνω από το cheese cake και σχεδιάζουμε με ένα πιρούνι το σχέδιο.

  • Κοτόπουλο Cacciatore

    ΥΛΙΚΑ 4 μπούτια κοτόπουλο 2 κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 2 καρότα τριμμένα 1 κλωνάρι φρέσκο θυμαρι 4 φύλλα ξερό φασκόμηλο 2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσαμικο 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 2 κουταλιές της σούπας πελτέ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σωτάρετε στο ελαιόλαδο τα μπούτια κοτόπουλο και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Έπειτα τον πελτέ, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Σβήστε με το κρασί και το ξύδι. Μόλις εξατμιστούν, βάλτε 3 φλυτζανια ζεστό νερό και αλατοπιπερώνετε. Κλείστε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύετε το φαγητό για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι μακρύκοκκο ή με πουρέ πατάτας.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top