ΥΛΙΚΑ
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- 4 αυγά
- 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. μαργαρίνη χωρίς αλάτι
- 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (περίπου 2 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλύνετε το ρύζι με κρύο νερό. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά. Σουρώστε το ρύζι πάνω από τον νεροχύτη, στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Όσο βράζει το ρύζι, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε στην άκρη. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με την παρμεζάνα.
Ζεσταίνουμε ένα μεσαίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μετά από 3 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο. Σοτάρουμε για άλλα 1 με 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτουμε το ρύζι, τη σάλτσα σόγιας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αφήνουμε να ζεσταθούν για 1-2 λεπτά.
Περιχύνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αρχίσει να δένει η ομελέτα (1 λεπτό). Τελειώσαμε, σκεπάζουμε, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγο ακόμα να δέσει.
Σχόλια 0