ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μεγαλόκαρπες ντομάτες
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • κ.σ. μέλι
  • κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 120 γρ. Burrata (είναι ένα ιταλικό τυρί αγελαδινού γάλακτος φτιαγμένο από μοτσαρέλα και κρέμα)
  • χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας
  • κ.σ. φυστίκια Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σταυρωτά στη μέση. Τις τοποθετούμε σε ταψί του φούρνου με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
2. Ανακατεύουμε το μέλι, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι και αλείφουμε με αυτό τις κομμένες επιφάνειες της ντομάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C  για περίπου 20 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ, στραγγίστε (είναι μέσα σε υγρό) και χοντροκόψτε την burrata. Πλένετε τη μέντα, και κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες. Χοντροκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
4. Βγάζετε τις ντομάτες από το φούρνο και απλώνετε από πάνω την burrata, τη μέντα και τα φιστίκια Αιγίνης. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά, όσο η burrata θα λιώνει.

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

30 ΛΕΠΤΑ

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

232

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ 2 κομμάτια ψαρονέφρι 200 γρ. φέτα 100 γρ. κρέμα τυρί 50 γρ. τριμμένη γραβιέρα 1 ασπράδι 4 κλωνάρια μαϊντανό Δεντρολίβανο φρέσκο Λίγο λάδι 1 κ.σ. μέλι 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα. Αλάτι, Πιπέρι Λίγες οδοντογλυφίδες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε το ψαρονέφρι και το ανοίγουμε με ένα μαχαίρι χωρίς να το κόψουμε τελείως. Το αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές. Βάζουμε σε ένα μπωλ την φέτα και την πατάμε με ένα πιρούνι ρίχνουμε το τυρί κρέμα το τριμμενο τυρί τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ασπράδι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με μουστάρδα, και από πάνω βάζουμε το μίγμα τυριών το απλώνουμε καλά και το κλείνουμε με τις οδοντογλυφίδες. Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω το δεντρολίβανο και αλείφουμε το ψαρονέφρι με το μέλι και την μουστάρδα. Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Το ξαναλοίφουμε με το μουσταρδόμελο και συνεχίζουμε το […]

  • Ριζότο με γαρίδες

    ΥΛΙΚΑ 3 κ.σ. βούτυρο 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κούπα ρύζι arborio Αλάτι 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου 1 1/2 κούπα ξηρό λευκό κρασί Χυμός από 2 λεμόνια 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό 1 κ.γ. μπούκοβο Μισό κιλό αποφλοιωμένες γαρίδες 1 κούπα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 έως 6 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε 1 σκελίδα σκόρδο και μαγειρέψτε 1 έως 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά αλατίζουμε. Σε παρτίδες, αρχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, βεβαιωθείτε ότι ο ζωμός έχει απορροφηθεί πλήρως πριν προσθέσετε την επόμενη παρτίδα. Στη συνέχεια προσθέστε 1 κούπα κρασί και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Εν τω μεταξύ μαγειρέψτε τις γαρίδες: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε […]

  • Σάντουιτς Bocadillo serranito

    Με καταγωγή από τη Σεβίλλη, το serranito είναι ένα κλασικό σάντουιτς bocadillo που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970. Το σάντουιτς αποτελείται συνήθως είτε από ένα viena andaluza (ένα μακρόστενο ψωμάκι) ή ένα mollete (ένα μαλακό, ρουστίκ λευκό ψωμάκι) το οποίο κόβεται στη μέση κατά μήκος και γεμίζεται με φέτες τηγανισμένου χοιρινού φιλέτου ( lomo de cerdo ) και Serrano ζαμπόν ( jamón Serrano ), λωρίδες από τηγανητές πράσινες πιπεριές (συνήθως της ιταλικής ποικιλίας) και φέτες ντομάτας. Ορισμένες εκδοχές μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν μια φέτα τορτίγια ή γαλλική ομελέτα, μαρούλι, τυρί ή φέτες τραγανό τηγανισμένο μπέικον, ενώ άλλες μπορεί να χρησιμοποιούν στήθος κοτόπουλου ή βοδινό κρέας αντί για χοιρινό φιλέτο. Αφού το σάντουιτς έγινε μεγάλη επιτυχία στα τάπας μπαρ της Σεβίλλης, το όνομα serranito κατοχυρώθηκε σύντομα και μετατράπηκε σε εμπορικό σήμα από τον José Luis Cabeza Hernández, ο οποίος είχε το παρατσούκλι José Luis del Serranito. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα τάπας στη Σεβίλλη, το σάντουιτς συνήθως απολαμβάνετε για μεσημεριανό γεύμα […]

  • Smoothie Φράουλας

    Είναι το πιο τέλειο smoothie φράουλας που θα βρείτε! Ανακατεύεται εύκολα και έχει κρεμώδη υφή και φρουτώδη γεύση. ΥΛΙΚΑ 2 φλιτζάνια κατεψυγμένες φράουλες 1 μπανάνα (σε θερμοκρασία δωματίου) ¼ φλιτζάνι γιαούρτι 1 φλιτζάνι γάλα (ή γάλα αμυγδάλου ή γάλα βρώμης) 1 ½ κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ½ φλιτζάνι πάγο θρυμματισμένο Προαιρετικά: 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου, ¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια, φύλλα φρέσκιας μέντας ή φύλλα βασιλικού. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, σπάζοντας σε κομμάτια τη μπανάνα. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και με αφρό. Αν θέλετε, γαρνίρετε με μια παγωμένη φράουλα και ένα κλωναράκι μέντας. Σερβίρουμε αμέσως ή το φυλάμε σε κλειστό βάζο στο ψυγείο για 2 μέρες.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top