ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μεγαλόκαρπες ντομάτες
- 250 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 120 γρ. Burrata (είναι ένα ιταλικό τυρί αγελαδινού γάλακτος φτιαγμένο από μοτσαρέλα και κρέμα)
- 1 χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας
- 3 κ.σ. φυστίκια Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σταυρωτά στη μέση. Τις τοποθετούμε σε ταψί του φούρνου με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
2. Ανακατεύουμε το μέλι, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι και αλείφουμε με αυτό τις κομμένες επιφάνειες της ντομάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ, στραγγίστε (είναι μέσα σε υγρό) και χοντροκόψτε την burrata. Πλένετε τη μέντα, και κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες. Χοντροκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
4. Βγάζετε τις ντομάτες από το φούρνο και απλώνετε από πάνω την burrata, τη μέντα και τα φιστίκια Αιγίνης. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά, όσο η burrata θα λιώνει.
Σχόλια 0