ΥΛΙΚΑ

  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • κ.σ. τοματοπολτός
  • 500 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα
  • κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ζάχαρη
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 150 γρ. μαύρες ελιές
  • κ.γ. βαλσάμικο ξύδι
  • 4 λεπτές φέτες (κοτολέτες) μοσχαριού (περίπου 140 γραμμάρια το καθένα)
  • κ.σ. φρεσκοκομμένος βασιλικός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε για λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονσέρβα και τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και μια πρέζα ζάχαρη. Σιγοβράζουμε, με σκεπασμένο το τηγάνι για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ξεπλύνετε τα ντοματίνια και ψιλοκόψτε τα ή αφήστε τα ολόκληρα, όπως θέλετε. Προσθέστε τα ντοματίνια και τις ελιές στη σάλτσα και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν χρειαστεί προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ξύδι κατά βούληση.
2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και ψήνουμε τις κοτολέτες για περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τώρα τις κοτολέτες στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για περίπου 1-2 λεπτά, αναποδογυρίστε τα μισά του ψησίματος. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.
3. Αν θέλετε συνοδέψτε με ζυμαρικά, όπως ταλιατέλες.

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20 ΛΕΠΤΑ

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ...

30 ΛΕΠΤΑ

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Σαλάτα coleslaw

    Η λέξη «coleslaw» προέρχεται από την ολλανδική λέξη «koolsla», «kool» που σημαίνει λάχανο και «sla» που σημαίνει σαλάτα. Η λέξη εισήλθε στην αγγλική γλώσσα από τους Ολλανδούς στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 1700. Έκτοτε είναι ένα χαρακτηριστικό συνοδευτικό σχεδόν σε κάθε πικνίκ ή μπάρμπεκιου στην Αμερική. ΥΛΙΚΑ Λάχανο ψιλοκομμένο Καρότο ψιλοκομμένο ΥΛΙΚΑ για το DRESSING Μαγιονέζα Μηλόξυδο Μέλι Αλάτι & Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το μηλόξυδο και το μέλι, αλατοπιπερώνουμε. Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από το μείγμα των ψιλοκομμένων λαχανικών: Τοποθετήστε το ψιλοκομμένο λάχανο και καρότο σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα του ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε: Ανακατεύουμε για να επικαλυφθεί ομοιόμορφα. Tip: Μου αρέσει να το σερβίρω αμέσως όσο το λάχανο είναι ωραίο και τραγανό αλλά αν το θέλεις λίγο πιο τρυφερό το αφήνω να ξεκουραστεί για 10 λεπτά στο ψυγείο. ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ – ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ Προσθέστε τα παρακάτω υλικά […]

  • Τηγανητές πιπεριές με γέμιση

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ 5 μεσαίου μεγέθους πιπεριές (προτιμήστε βιολογικές) 1 αυγό 50 γρ. λευκό τυρί (θρυμματισμένο) 3 κ.σ. σάλτσα άιβαρ (αλοιφή με πιπεριές Φλωρίνης και σκόρδο) 2 κ.σ. sour cream (ξινόκρεμα) λάδι για τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές, τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύουμε το θρυμματισμένο τυρί, το αυγό, τη σάλτσα άιβαρ και την ξινόκρεμα, γεμίζουμε τις πιπεριές με αυτό το μείγμα. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι να τσιγαριστούν και από τις δύο πλευρές. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά έως μισή ώρα.

  • Νόστιμα ριγκατόνι φούρνου

    Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορεί για παράδειγμα να είναι μια εξαιρετική λύση όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο διαθέσιμο. Λίγα υλικά και λίγος κόπος για ένα ζουμερό πιάτο, τέλειο ως το πρώτο πιάτο ενός ωραίου κυριακάτικου οικογενειακού γεύματος, αλλά και απλό συγχρόνως για ένα καθημερινό γεύμα ή δείπνο. ΥΛΙΚΑ 350 γρ. ριγκατόνι 200 γρ. λουκάνικο 500 γρ. πελτές ντομάτας 200 ml μπεσαμέλ 250 γρ. τυρί μοτσαρέλα σε κύβους 40 γρ. τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή ένα τυρί που λειώνει) ½ (μισό) κρεμμύδι αλάτι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα κατευθείαν στο τηγάνι και τα αφήνουμε να ροδίσουν. Τώρα προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, λίγο αλάτι για γεύση και αφήστε το για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στο μεταξύ, (σε μια κατσαρόλα με νερό) μόλις αρχίζει να βράζει το νερό για τα ζυμαρικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα ριγκατόνι. Όταν η […]

  • Αργεντίνικο σάντουιτς Choripan με Chimichurri

    Αν αγαπάτε τα hot dog, τότε θα απολαύσετε την αργεντίνικη εκδοχή του, γνωστή και ως choripan. Το choripan προέρχεται από τη λέξη chorizo ​​(«λουκάνικο») και pan («ψωμί»).Φτιαγμένο με ψημένο πικάντικο chorizo ​​αντί για το κοινό λουκάνικο, και με τη συνοδεία σάλτσας chimichurri, αυτή η μοναδική σάλτσα είναι πικάντικη, ξινή, αλμυρή και γλυκιά ταυτόχρονα. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ 4 Πικάντικα λουκάνικα chorizo 4 μπαγκέτες κομμένες στη μέση κατά μήκος 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (πολτός ή πολύ ψιλοκομμένες) 2 κρεμμύδια (πολτός ή πολύ ψιλοκομμένα) 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού πολύ ψιλοκομμένα 1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας ρίγανης πολύ ψιλοκομμένα 2 κόκκινες τσίλι πιπεριές αφαιρέστε τους σπόρους, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1/4 κ.γ. αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψήστε τα chorizos στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά (μπορείτε και στη σχάρα). Όσο ψήνονται τα λουκάνικα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα chimichurri. Προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα τσίλι, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top