ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1½ κιλό μοσχαράκι ελιά κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκατοστά
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • ½ φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί (π.χ. Cabernet Sauvignon)
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτί ντομάτες σε κύβους, στραγγισμένες
  • 1 συσκευασία ολόκληρα λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι καρότα χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο στο τηγάνι, σωτάρετε για 2 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη, ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι στο τηγάνι.
  2. Αλατοπιπερώνετε το μοσχαρίσιο κρέας με το 1 κ.γ. αλάτι και το ½ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε το κρέας στο τηγάνι, μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας περιστασιακά. Επιστρέψτε το μείγμα κρεμμυδιού στο τηγάνι. Προσθέστε το ζωμό, το κρασί, τα φύλλα δάφνης, τις ντομάτες και τα μανιτάρια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το μοσχαρίσιο κρέας. Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1 κ.γ. αλάτι, το υπόλοιπο ½ κ.γ. πιπέρι, τα καρότα, το μαϊντανό και το θυμάρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν το μοσχαρίσιο κρέας και τα καρότα.
  3. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετήστε το αλεύρι και ανακατέψτε με λίγο νερό. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το μείγμα στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει, προσθέτουμε το ξύδι. Έτοιμο, αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top