ΥΛΙΚΑ 
  • 4 φέτες (Κοτολέτες) μοσχαριού (από στρογγυλό), 140 γραμμάρια περίπου η κάθε μία
  • 200 γρ. μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • χούφτα μαϊντανός
  • κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κ.σ. αλεύρι 
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml ξηρό λευκό κρασί
  • μαϊντανός (για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλύνετε τις κοτολέτες, στεγνώστε τις και χτυπήστε τις, αν χρειάζεται. Ψιλοκόβουμε περίπου τα 3/4 των ελιών. Ξεπλύνετε το μαϊντανό, ψιλοκόψτε το και ανακατέψτε με τις ελιές, την παρμεζάνα και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το μείγμα στη μισή από κάθε μοσχαρίσια κοτολέτα και διπλώστε την, τη στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και την αλευρώνουμε.
Ξεπλύνετε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Ξεπλύνετε και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τις κοτολέτες μοσχαριού μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε τις από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ντεγλασάρουμε το τηγάνι με το κρασί και προσθέτουμε τα ντοματίνια, σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουνε το κρέας και τις υπόλοιπες ελιές στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας το κρέας κατά διαστήματα. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

30 ΛΕΠΤΑ

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Κοκτέιλ Espresso Martini

    Όλοι αγαπούν ένα μαρτίνι εσπρέσο! Αυτό το κλασικό κοκτέιλ με εσπρέσο είναι τέλειο για κάθε στιγμή, και με μόλις τέσσερα υλικά, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο! ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΟΚΤΕΙΛ) Για το σιρόπι  100 γρ. ζάχαρη Για το κοκτέιλ παγάκια 100 ml βότκα 50 ml φρεσκοκομμένος καφές εσπρέσο 50 ml λικέρ Kahlua 6 κόκκοι καφέ (προαιρετικά)   ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ 1 Ξεκινήστε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπρίκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 50 ml νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. ΒΗΜΑ 2 Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Βάζουμε 2 ποτήρια τύπου μαρτίνι στο ψυγείο να παγώσουν. ΒΗΜΑ 3 Μόλις κρυώσει το σιρόπι, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας σε ένα σέικερ για κοκτέιλ μαζί με μια χούφτα παγάκια, τη βότκα, τον εσπρέσο και το λικέρ Kahlua. Ανακινήστε μέχρι να αισθανθεί παγωμένο το εξωτερικό του σέικερ. ΒΗΜΑ 4 Μοιράστε το στα παγωμένα ποτήρια. Γαρνίρετε το καθένα με κόκκους καφέ […]

  • Κροκέτες φασολιών

    ΥΛΙΚΑ 1½ ποτήρι φασόλια 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 1 κ.γ. θυμάρι ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ποτήρι φρυγανιά ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζετε καλά τα φασόλια που έχετε φουσκώσει από το βράδυ. Λιώνετε τα φασόλια σε πουρέ. Προσθέτετε τα αρωματικά, το κρεμμύδι και το λάδι και πλάθετε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες. Πιέζετε τις μπαλίτσες ελαφρά στις άκρες και τις πασπαλίζετε με φρυγανιά. Τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με λάδι και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

  • Τηγανητός μπακαλιάρος με μπύρα & σκορδαλιά

    ΥΛΙΚΑ 600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου (χωρίς πέτσα) 200 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής 250 ml ελαφριά μπύρα 2 αυγά αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα) 6 σκελίδες σκόρδο 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα 1 φέτα του τοστ 3 πατάτες βραστές 300 ml ελαιόλαδο 125 ml χυμός λάιμ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Για το μπακαλιάρο: Κόψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κομμάτια σερβιρίσματος (περίπου 80 γραμμάρια το καθένα). Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπύρα μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και ανακατεύουμε και τα αυγά. Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό, οπότε ενδεχομένως να προσθέσετε λιγότερη μπύρα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Βουτήξτε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει, περίπου 5-6 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 2. Για τη σκορδαλιά: Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και πολτοποιούμε με τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Μουλιάζουμε τη φέτα του τοστ σε χλιαρό νερό, το στύβουμε καλά και ανακατεύουμε με το σκόρδο και τα αμύγδαλα. Καθαρίζουμε […]

  • Dumplings ανατολής με sauce γιαουρτιού

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 400 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 1 αυγό Αλάτι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 200 γρ. αρνίσιος κιμάς 1 κρεμμύδι 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανο λίγο δυόσμο 1 κ.γ. σκόνη πάπρικα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ SAUCE  300 γρ. γιαούρτι (0,1% λιπαρά) 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. σκόνη πάπρικα hot ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Για τη ζύμη: Ανακατέψτε τα υλικά της ζύμης με περίπου 150 ml (περίπου 0,6 φλιτζάνι) χλιαρό νερό και ζυμώστε για να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Προσθέστε περισσότερο νερό και αλεύρι αν χρειάζεται, η ζύμη πρέπει να είναι λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά. 2. Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Προσθέστε και ανακατέψτε με τον κιμά, το δυόσμο, το μαϊντανό και την πάπρικα, και αλατοπιπερώστε. 3. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε τετράγωνα περίπου 3 cm. Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης. Διπλώστε στο κέντρο […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top