ΥΛΙΚΑ
Μείγμα 1

  • 400 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 400γτ σπορέλαιο
  • 180 γρ ελαιόλαδο
  • 50 γρ άχνη
  • 1/2  κ.γλυκου γαρύφαλλο
  • 3 κ.γλυκου κανέλα
  • 1/4   κ.γλυκου μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλακι γλ.σοδα
  • 2 πορτοκαλια ξύσμα

Μείγμα 2

  • 1 κιλό αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ σιμιγδάλι ψιλο
  • Σιροπι
  • 500 γρ νερό
  • 800 γρ.ζαχαρη
  • 3 στικ κανέλα
  • 4 γαρυφαλα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
  • 150 γρ μέλι
  • Καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το πορτοκαλί την ζάχαρη τα στικ κανέλας, και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και βάζουμε και το σιμιγδάλι.
Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε όλα τα άλλα υλικά.
Ρίχνουμε τα υλικά μέσα στην λεκάνη με το αλεύρι και το σιμιγδάλι και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην βγει το λάδι.
Αφού έχουμε προθέρμανη τον φούρνο στους 180 βαθμούς αρχίζουμε και πλάθουμε τα μελομακαρονα 25γρ το καθένα τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα χαράζουμε και τα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας, βγαίνουν γύρω στα 80 τεμάχια περίπου.
Τα μελομακαρονα μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι τα αφήνουμε 1 λεπτό τα βάζουμε στην πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια.
Αν θέλουμε μόλις τα βγάλουμε από το σιρόπι τα βουτάμε σε σοκολατα που έχουμε κάνει σε Μπεν Μαρί, πάντα κουβερτούρα.
Εκτέλεση σοκολάτας, λιώνουμε την σοκολατα αφού την έχουμε ψιλοκοψει και αφού λιώσει ρίχνουμε λίγο βούτυρο για να γυαλίσει.
Βουτάμε τα μελομακαρονα μέσα στην σοκολατα τα βάζουμε στην λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με καρύδια.
Η ποσότητα της σοκολάτας εξαρτάται ανάλογα με τα ποσά μελομακαρονα θέλουμε να κάνουμε.
Καλή επιτυχία !!!

 

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Μελομακάρονα για αυτούς που κάνουν διατροφή

    Μελομακάρονα για διαβητικούς και για αυτούς που κάνουν διατροφή. ΥΛΙΚΑ 200γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι 175γρ βρωμη αλεσμενη 1 σφηνακι ουίσκι 1 πορτοκαλί τον χυμό του και το ξύσμα του 200 γρ καρύδια αλεσμένα 100γρ φουντούκια αλεσμενα 1κ.γλυκου κανέλα 1κ.γλυκου γαρύφαλλο 1κ.σουπας μέλι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 200γρ κουβερτούρα λίγο βούτυρο για να γυαλίσει η κουβερτούρα. Μπορούμε επίσης να κάνουμε μια Γκανάς σοκολατα ΥΛΙΚΑ 200 γρ κουβερτούρα 200 γρ κ.γαλακτος λίγο βούτυρο για την γυαλάδα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε την βρώμη αλεσμενη Τα καρύδια αλεσμένα το μέλι, το ουίσκι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ξύσμα από το πορτοκαλί. Σε ένα άλλο μπωλ μουλιαζουμε τους χουρμάδες με ζεστό νερό να μαλακώσουν για 20 λεπτά. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά στραγγίζουμε τους χουρμάδες  και τους βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό από το πορτοκαλί  και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το μίγμα με τον πολτο στην λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά και […]

  • Βασιλόπιτα κέικ (πολίτικη)

    ΥΛΙΚΑ 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ άχνη 1 κ.σ ζάχαρη 4 βανιλιες 1/2  κ.γ μοσχοκάρυδο 7 γρ μαχλέπι 75 γρ γάλα 1/2 κγ μαστίχα 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  και τα ξύσμα από 1 πορτοκάλι 4 αυγά 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ άχνη για το στόλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά. Καθαρίζουμε με την μαρίζ τα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο  μπλέντερ βάζουμε την μαστίχα το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες, το μαχλέπι την ζάχαρη και τα χτυπάμε. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά το γάλα και  το ξύσμα απ’ το πορτοκαλί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ μέσα στον κάδο, και τέλος ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τα υλικά να έχουν όλα θερμοκρασία δωματίου, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι […]

  • Cheese cake με μελομακάρονα που περίσσεψαν, μόλις με 5 υλικά

    ΥΛΙΚΑ Για την βάση όλα τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν 1 λίτρο γάλα πλήρες 1 φακελάκι Γιώτης σοκολάτα 1 φακελάκι Γιώτης cheese cake 1 κουβερτούρα 125 γρ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σπάμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα τσέρκι, τα πιέζουμε καλά για να κάνουμε την βάση. Χτυπάμε το μείγμα με την σοκολάτα με 400 γρ. γάλα και το βάζουμε πάνω από τα μελομακάρονα. Χτυπάμε το μείγμα με το cheese cake με 500 γρ. γάλα και το βάζουμε πάνω από την σοκολάτα. Βάζουμε τα υπόλοιπα 100γρ.  γάλα σε ένα μπρίκι  και ρίχνουμε μέσα  τα 125 γρ σοκολάτας ψιλοκομμένα  μέχρι να λιώσει . Το ρίχνουμε πάνω από το cheese cake και σχεδιάζουμε με ένα πιρούνι το σχέδιο.

  • Μελομακάρονα

    ΥΛΙΚΑ Μείγμα 1 400 γρ χυμό πορτοκάλι 400γτ σπορέλαιο 180 γρ ελαιόλαδο 50 γρ άχνη 1/2  κ.γλυκου γαρύφαλλο 3 κ.γλυκου κανέλα 1/4   κ.γλυκου μοσχοκάρυδο 1 κουταλακι γλ.σοδα 2 πορτοκαλια ξύσμα Μείγμα 2 1 κιλό αλεύρι  για όλες τις χρήσεις 200γρ σιμιγδάλι ψιλο Σιροπι 500 γρ νερό 800 γρ.ζαχαρη 3 στικ κανέλα 4 γαρυφαλα 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο 150 γρ μέλι Καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το πορτοκαλί την ζάχαρη τα στικ κανέλας, και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και βάζουμε και το σιμιγδάλι. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε όλα τα άλλα υλικά. Ρίχνουμε τα υλικά μέσα στην λεκάνη με το αλεύρι και το σιμιγδάλι και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην βγει το λάδι. Αφού […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top