ΥΛΙΚΑ
Μείγμα 1

  • 400 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 400γτ σπορέλαιο
  • 180 γρ ελαιόλαδο
  • 50 γρ άχνη
  • 1/2  κ.γλυκου γαρύφαλλο
  • 3 κ.γλυκου κανέλα
  • 1/4   κ.γλυκου μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλακι γλ.σοδα
  • 2 πορτοκαλια ξύσμα

Μείγμα 2

  • 1 κιλό αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ σιμιγδάλι ψιλο
  • Σιροπι
  • 500 γρ νερό
  • 800 γρ.ζαχαρη
  • 3 στικ κανέλα
  • 4 γαρυφαλα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
  • 150 γρ μέλι
  • Καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το πορτοκαλί την ζάχαρη τα στικ κανέλας, και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και βάζουμε και το σιμιγδάλι.
Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε όλα τα άλλα υλικά.
Ρίχνουμε τα υλικά μέσα στην λεκάνη με το αλεύρι και το σιμιγδάλι και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην βγει το λάδι.
Αφού έχουμε προθέρμανη τον φούρνο στους 180 βαθμούς αρχίζουμε και πλάθουμε τα μελομακαρονα 25γρ το καθένα τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα χαράζουμε και τα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας, βγαίνουν γύρω στα 80 τεμάχια περίπου.
Τα μελομακαρονα μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι τα αφήνουμε 1 λεπτό τα βάζουμε στην πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια.
Αν θέλουμε μόλις τα βγάλουμε από το σιρόπι τα βουτάμε σε σοκολατα που έχουμε κάνει σε Μπεν Μαρί, πάντα κουβερτούρα.
Εκτέλεση σοκολάτας, λιώνουμε την σοκολατα αφού την έχουμε ψιλοκοψει και αφού λιώσει ρίχνουμε λίγο βούτυρο για να γυαλίσει.
Βουτάμε τα μελομακαρονα μέσα στην σοκολατα τα βάζουμε στην λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με καρύδια.
Η ποσότητα της σοκολάτας εξαρτάται ανάλογα με τα ποσά μελομακαρονα θέλουμε να κάνουμε.
Καλή επιτυχία !!!

 

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top