ΥΛΙΚΑ (6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 3 μικρές μελιτζάνες (περίπου 1 κιλό) κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • Σπρέι μαγειρικού λαδιού
  • 1 ⁄ 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500ml σάλτσα ντομάτας
  • φρέσκοτριμμένο ​​μαύρο πιπέρι
  • 150γρ. τυρί ricotta (τριμμένο)
  • 125γρ τυρί φέτα (τριμμένο)
  • 100γρ τυρί παρμεζάνα (τριμμένο)
  • μικρά φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμάνετε ένα μεγάλο λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψεκάστε ελεύθερα τις φέτες μελιτζάνας και στις δύο πλευρές με λάδι. Τηγανίζουμε σε παρτίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τις μελιτζάνες σε ένα πιάτο.

2. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, και καρυκεύουμε με πιπέρι για γεύση. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

3. Λιπάνετε ένα ταψί (βάθους περίπου 4-5 εκ.) με σπρέι λαδιού. Στρώνουμε τα υλικά, στρώνετε τις μισές μελιτζάνες στη βάση, περιχύνετε με κουτάλι το μισό μείγμα σάλτσας. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα των τυριών, ricotta, φέτα και παρμεζάνα. Επαναλάβετε χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο (180°C/160°C με αέρα) για 30-35 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού. 

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top