• 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια Agaricus, κομμένα σε φέτες (φρέσκα ή κονσέρβα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 300 ml ντοματοχυμός (ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 280 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες, και τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις τηγανίζετε με ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε από τη φωτιά και τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μπλέντερ βάζετε τις ντομάτες (χοντροκομμένες) μαζί με το σκόρδο και τις κάνετε πολτό.
  3. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μανιτάρια (αν είναι φρέσκα).
  4. Μόλις τα μανιτάρια είναι έτοιμα προσθέτετε το μείγμα της ντομάτας με το σκόρδο, το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη και τη πάπρικα και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά προς μέτρια και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μειωθούν τα υγρά της.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε μια στρώση σάλτσας στη βάση του και από πάνω απλώνετε μια στρώση με μελιτζάνες τις οποίες αλατοπιπερώνετε ελαφρώς (ή καθόλου λόγω των τυριών). Πάνω από τις μελιτζάνες πασπαλίζετε λίγη από τη θρυμματισμένη φέτα και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  6. Πάνω από τα τυριά, με τη βοήθεια μιας κουτάλας απλώνετε τη μισή από τη σάλτσα ντομάτας που έμεινε και τη σκεπάζετε με άλλη μια στρώση μελιτζάνες (με λίγο αλάτι ή καθόλου). Στρώνετε πάνω από τις μελιτζάνες την υπόλοιπη σάλτσα και τελειώνετε πασπαλίζοντας στην επιφάνεια όλα τα υπόλοιπα τυριά.
  7. Ψήνετε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά.

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 5 ΛΕΠΤΑ

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Smoothie Μπανάνας

    Είναι η τέλεια συνταγή για smoothie μπανάνας: αφρώδης, κρεμώδης και ακριβώς η σωστή γλυκιά γεύση! Είναι φτιαγμένο με μη κατεψυγμένες μπανάνες, οπότε γίνεται σε λίγα λεπτά. ΥΛΙΚΑ 2 μέτριες ώριμες μπανάνες (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 ½ φλιτζάνι πάγο θρυμματισμένο ¼ φλιτζάνι γιαούρτι 1/2 έως 3/4 φλιτζάνι γάλα κανονικό ή γάλα αμυγδάλου ή βρώμης ή καρύδας Προαιρετικά υλικά: 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο, ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1 έως 2 κουταλιές της σούπας καρύδα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, σπάζοντας τη μπανάνα σε κομμάτια (ξεκινήστε με ½ φλιτζάνι γάλα και στη συνέχεια αυξήστε τη ποσότητα όσο χρειάζεται). Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και αφρώδης, σταματώντας και ξύνοντας τις πλευρές αν χρειάζεται. Αν θέλετε, γαρνίρετε με μια φέτα μπανάνας. Σερβίρουμε αμέσως ή το φυλάμε σε κλειστό βάζο στο ψυγείο για 2 μέρες.

  • Veggie Pizza

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ½  κούπα χλιαρό νερό 1 κ.σ. ζάχαρη 2 ¼ κ.γ. ξηρή μαγιά 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι 2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 1 κούπα σάλτσα ντομάτας αλάτι  φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι  ½  κούπα ψιλοκομμένη μοτσαρέλα ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα 1 χούφτα baby σπανάκι 1 κούπα μανιτάρια (φρέσκα σε φέτες) 1 μικρή κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη) 1 μικρή κίτρινη πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη) 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι (ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες) ρόκα (για γαρνιτούρα) ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220º C. 2. Ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 3. Απλώστε τη ζύμη στο ταψί χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα βουτηγμένα σε ελαιόλαδο. 4. Απλώστε μια λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας στην πίτσα και αλατοπιπερώστε. Πασπαλίστε τα τυριά πάνω από τη σάλτσα. Ρίχνουμε από πάνω το σπανάκι, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κόκκινο κρεμμύδι. […]

  • Σπιτικό λιμοντσέλο

    ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2 ΛΙΤΡΑ) 10 λεμόνια 600 γρ. ζάχαρη 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα στους 95° 1 λίτρο νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε καλά τα λεμόνια με ένα σκληρό σφουγγάρι, τα στεγνώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε με έναν καθαριστή πατάτας, αφαιρώντας μόνο το κίτρινο μέρος και αφήνοντας το λευκό πάνω στο λεμόνι, καθώς θα μπορούσε να δώσει μια πικρή γεύση στο λικέρ. Τοποθετούμε τις φλούδες λεμονιού σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο και τις βάζουμε σε καθαρό οινόπνευμα για 3/7 ημέρες σε δροσερό μέρος μακριά από το φως. Ανακινείτε το βάζο κάθε μέρα για να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, φιλτράρουμε το υγρό με ένα σουρωτήρι και ετοιμάζουμε αμέσως το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το υγρό αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού στο σιρόπι, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε […]

  • Σαλάτα Μακεδονίας

    Απλή και δροσερή σαλάτα, συνήθως αποτελείται από ντομάτες ψητές πιπεριές και κρεμμύδια, μπορείτε να την συνοδέψετε και με τριμμένο τυρί! ΥΛΙΚΑ 2 ντομάτες 3 πιπεριές ψητές και καθαρισμένες 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2-3 ελιές σκόρδο (προαιρετικά) ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι ΟΔΗΓΙΕΣ Αρχικά, ψήνετε τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κομμάτια. Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Προσθέστε τις ελιές. Ανακατέψτε τα όλα μαζί. Προσθέστε ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι κατά βούληση..

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top