Μοναδικοί λουκουμάδες με μέλι και σιρόπι κανέλας που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!

ΥΛΙΚΑ

  • 200 ml χλιαρό νερό 
  • 2 κουτ ξηρή μαγιά 
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι 
  • 1 λίτρο φυτικό λάδι, για βαθύ τηγάνισμα και επιπλέον για άλειμμα
  • Αλεσμένη κανέλα, για το ξεσκόνισμα  
  • 50 γρ ζαχαρωμένα ποπ κορν καραμέλας, θρυμματισμένα 

ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΙΟΥ

  • 200 ml μέλι 
  • 1 ξυλάκι κανέλας 
  • 1 βανίλια, κομμένο στη μέση 
  • 5 γαρίφαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι μελιού, βάζετε όλα τα υλικά και 100 ml νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σούρωσε και μετά βάλε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως.
  1. Εν τω μεταξύ, βάλτε το χλιαρό νερό και τη μαγιά σε ένα μπολ και χτυπήστε καλά μέχρι να ενωθούν καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν.
  1. Μεταφέρετε το μείγμα της μαγιάς σε ένα μίξερ με βάση το εξάρτημα με το σύρμα. Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά και να μην υπάρχουν σβώλοι. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το σε ζεστό μέρος για 1 – 1 ½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. 
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι για βαθύ τηγάνισμα σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια – δυνατή φωτιά στους 180 ˚C.
  1. Για να σχηματίσετε τους ντόνατς, αλείψτε το ένα χέρι με κρύο λάδι (αυτό εμποδίζει τη ζύμη να κολλάει στα χέρια σας) και πιέστε μια μικρή ποσότητα ζύμης στις παλάμες σας. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι γλυκού, πάρτε τη ζύμη από τα χέρια σας και ρίξτε τη απαλά στο καυτό λάδι, μία κάθε φορά. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε δόσεις, γυρίζοντας κατά διαστήματα, για 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να ψηθούν. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  1. Μόλις ψηθούν όλοι οι λουκουμάδες, τους βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με αρκετό σιρόπι μελιού. Ανακατεύουμε να ενωθούν, μετά προσθέτουμε την κανέλα και το ποπ κορν, ανακατεύουμε να ενωθούν και σερβίρουμε αμέσως, με λίγο υπόλοιπο σιρόπι στο πλάι για βούτηγμα.
Top