ΥΛΙΚΑ

  • Ένα μεγάλο λαβράκι (γύρω στο 1 με 1½ κιλό)
  • ½ ματσάκι φρέσκο μάραθο
  • Λίγα κλαράκια μαντζουράνα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα τους)
  • 3 λεμόνια με την φλούδα, πλυμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χαρτί ψησίματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το ψάρι -καλό είναι να το αγοράσετε καθαρισμένο- και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Απλώνετε στον πάγκο δύο μεγάλα, μακρόστενα χαρτιά ψησίματος, το ένα δίπλα στο άλλο, και άλλα δύο από πάνω τους σταυρωτά, ώστε να σχηματιστεί ένα αυτοσχέδιο ταψάκι. Βάζετε πάνω τα μυρωδικά, τα σκόρδα και τις φέτες λεμονιού. Έπειτα αλατίζετε καλά το ψάρι, μέσα και έξω, και το ακουμπάτε και αυτό από πάνω. Ρίχνετε το λάδι σε όλη την επιφάνεια και κλείνετε προσεκτικά το χαρτί, ώστε να σχηματιστεί ένα πακέτο. Το ακουμπάτε σε ένα ταψάκι, προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

ΠΗΓΗ

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top