Ιδιαίτερο και μοναδικό φαγητό που μαγειρεύεται στην Κύπρο. Ξεχωρίζει για τα πλούσια αρώματα, και τον προσεγμένο τρόπο παρασκευής και παρουσίασής του.

ΥΛΙΚΑ

1 μικρό κουνέλι κομμένο σε 6-7 κομμάτια
1 κρεμμύδι
4 καρότα
Λίγο σέλινο
1 μπολ με αλεύρι
Μοσχοκάρυδο (ανάλογα με το μέγεθος του κουνελιού)
½ φλιτζάνι κονιάκ
½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 φέτες ψωμί κομμένο σε κομμάτια 4Χ4 εκ.
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι, το βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι και το πασπαλίζουμε καλά.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο και το κουνέλι στην κατσαρόλα. Μόλις ροδίσουν τα σβήνουμε με το κονιάκ και τον χυμό από πορτοκάλι.
Βάζουμε νερό, μέχρι να καλύψει όλο το φαγητό, τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε όλα μαζί να ψηθούν.
Αφού ψηθεί τα φαγητό, βάζουμε τα καρότα, το σέλινο και το λίγο ζουμί που έμεινε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένας αρωματικός χυλός.
Αφαιρούμε όλα τα κόκκαλα από το κουνέλι και αναμειγνύουμε τη σάλτσα μαζί με το κρέας.
Τηγανίζουμε τα ψωμάκια και μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το πολύ λάδι με χαρτί κουζίνας.
Αφού ετοιμαστούν, βάζουμε πάνω τους το μείγμα κουνέλι-σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σχόλια 0

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top