ΥΛΙΚΑ (4 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
  • 1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν (περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά).
Προσθέστε το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι και αφήστε το να τσιγαριστεί μέχρι να μυρίσει (περίπου 30 δευτερόλεπτα). Ρίχνετε με κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας πάνω και γύρω από το κοτόπουλο. Προσθέστε τη ρίγανη το πιπέρι και το μαϊντανό στη σάλτσα και ανακατέψτε τα. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο το τηγάνι, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Πασπαλίστε την μοτσαρέλα πάνω από κάθε φιλέτο κοτόπουλου.

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Ζεστά ντόνατς με μαρμελάδα

    Το ζεστό ντόνατ με μαρμελάδα είναι μια αυστραλιανή σπεσιαλιτέ που προέρχεται από τη Μελβούρνη, γι’ αυτό είναι επίσης γνωστό και ως Melbourner. Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα ντόνατς, αυτά σερβίρονται πάντα ζεστά, συνήθως από το παράθυρο ενός φορτηγού street food στο Queen Vic Market. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατέψτε 7gr μαγιάς σε 160 ml ζεστό νερό σε μια κανάτα, μέχρι να διαλυθεί. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι για ψωμί, 50 γραμμάρια ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε 100 γραμμάρια παγωμένο και κομμένο σε κύβους ανάλατο βούτυρο και τρίψτε τα στεγνά υλικά με τα δάχτυλά σας μέχρι να θυμίσει τριμμένη φρυγανιά. Προσθέστε το υγρό της μαγιάς και 2 αυγά με μια ξύλινη κουτάλα για να γίνει μια ζύμη. Πασπαλίζουμε μια επιφάνεια με αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά με το χέρι (ή στο μίξερ με γάντζο ζύμης). Βάζετε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και σκεπάστε την. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος […]

  • Μηλόπιτα

    Για τη γέμιση: 1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες. 3 – 4 κουταλιές ζάχαρη Κανέλα Λίγο ροδόσταγμα Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα Για τη ζύμη: 3 κρόκοι αυγών ¾ ποτηριού ζάχαρη άχνη ½ ποτήρι φυστικελαιο ¼ ποτήρι γάλα φρέσκο 1 βανίλια 1 φλιτζανάκι κονιάκ 2 ποτήρια αλεύρι 2 κουταλάκια b.p. Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, την κανέλα, την ζάχαρη και το ροδόσταγμα. Τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι τα μήλα να πιουν το χυμό τους. Ζύμη: Σε μια λεκάνη βάζουμε τους 3 κρόκους αυγών και τους χτυπούμε καλά με την βανίλια. Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη άχνη, το φιστικέλαιο, το αλεύρι, το b.p., το κονιάκ και το γάλα. Το ζυμώνουμε καλά καλά μέχρι η ζύμη να γίνει μέτρια σφικτή. Τη μοιράζουμε, βάζουμε τη μισή για 30΄στο θάλαμο για σφίξει και την άλλη μισή την απλώνουμε μέσα σε ένα ορθογώνιο πιρέξ. Μέσα στο πιρέξ τοποθετούμε τα ψημένα μήλα. Όταν […]

  • Σαλάτα ζυμαρικών με dressing

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 1/2 αγγούρι λεπτοκομμένο 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση 80 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING   1/2 λεμόνι, το χυμό του 2 κ.σ. ξύδι 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1/4 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι &πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Dressing: Προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μαζί. Προσθέστε σιγά σιγά και το ελαιόλαδο και χτυπήστε δυνατά ενώ το περιχύνετε. Σαλάτα: Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο σαλάτας και τα ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το dressing.

  • Χταπόδι με κάπαρη και πάπρικα

    Μοναδικός μεζές για να απολαύσετε το τσιπουράκι σας! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετήστε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το χοντροκομμένο κρεμμύδι και το νερό, καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1ώρα & 15 λεπτά). Αφήστε να κρυώσει αρκετά, για να το χειριστείτε, στη συνέχεια μεταφέρετε το χταπόδι σε ένα απορροφητικό χαρτί, μέχρι να στεγνώσει. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως το μαγειρεμένο χταπόδι μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα καλυμμένο δοχείο μέσα στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Κόψτε τα πλοκάμια «υπό γωνία» σε λεπτές φέτες. Θερμάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι  και τηγανίστε τις φέτες μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς (περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά) – ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε 2 δόσεις (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας). Τοποθετήστε σε μια μεγάλη σανίδα ή πιατέλα , πασπαλίστε με κάπαρη, μαϊντανό και την πάπρικα. Ανάλογα, πρσοθέστε λίγο ξύσμα  και χυμό λεμονιού  ή ξύδι . ΠΗΓΗ

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top