ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 6 κομμάτια κοτόπουλου με το δέρμα και τα κόκαλα (ότι θέλετε, μπούτι, κοπανάκι, πλάτη)
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 μπουκάλι λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, (180 ml)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό, για γαρνίρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, (30 ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στεγνώστε τα κομμάτια κοτόπουλου και μετά αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές κάθε κομματιού κοτόπουλου. 
  2. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, μαγειρέψτε κάθε πλευρά για περίπου 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει όμορφα και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι. 
  3. Προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους. Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε τις φέτες σκόρδου και σοτάρετε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. 
  4. Προσθέστε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι, μαζί με τα καρότα κομμένα σε φέτες, και το μισό μπουκάλι κρασί. Το κρασί πρέπει ίσα-ίσα να σκεπάζει τα κοτόπουλα να μην είναι πλήρως βυθισμένα. Βάλτε ένα καπάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά. 
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα. Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει και να φουσκώσει για άλλα 10 λεπτά. Ανακατέψτε όσο σιγοβράζει η σάλτσα. Δοκιμάστε για αλάτι και προσθέστε κι άλλο αν χρειάζεται.
  6. Γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top