ΥΛΙΚΑ

  • 50 ml Jameson Black Barrel Irish Whisky
  • 50 ml μπύρα τζίντζερ
  • 25 ml χυμό γκρέιπφρουτ (κόκκινο ή ροζ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατέψτε τα παγάκια, το ουίσκι, την μπύρα τζίντζερ και τον χυμό σε ένα ποτήρι.
  2. Γαρνίρετε με δύο μισές φέτες γκρέιπφρουτ.
  3. Βουτήξτε μια γωνία από τις φέτες γκρέιπφρουτ στο αλάτι και ρίξτε την μέσα στο ποτό.
  4. Μπορείτε να βάλετε αλάτι στο χείλος του ποτηριού.

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Κοτόπουλο Cacciatore

    ΥΛΙΚΑ 4 μπούτια κοτόπουλο 2 κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 2 καρότα τριμμένα 1 κλωνάρι φρέσκο θυμαρι 4 φύλλα ξερό φασκόμηλο 2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσαμικο 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 2 κουταλιές της σούπας πελτέ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σωτάρετε στο ελαιόλαδο τα μπούτια κοτόπουλο και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Έπειτα τον πελτέ, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Σβήστε με το κρασί και το ξύδι. Μόλις εξατμιστούν, βάλτε 3 φλυτζανια ζεστό νερό και αλατοπιπερώνετε. Κλείστε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύετε το φαγητό για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι μακρύκοκκο ή με πουρέ πατάτας.

  • Χταπόδι με κάπαρη και πάπρικα

    Μοναδικός μεζές για να απολαύσετε το τσιπουράκι σας! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετήστε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το χοντροκομμένο κρεμμύδι και το νερό, καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1ώρα & 15 λεπτά). Αφήστε να κρυώσει αρκετά, για να το χειριστείτε, στη συνέχεια μεταφέρετε το χταπόδι σε ένα απορροφητικό χαρτί, μέχρι να στεγνώσει. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως το μαγειρεμένο χταπόδι μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα καλυμμένο δοχείο μέσα στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Κόψτε τα πλοκάμια «υπό γωνία» σε λεπτές φέτες. Θερμάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι  και τηγανίστε τις φέτες μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς (περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά) – ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε 2 δόσεις (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας). Τοποθετήστε σε μια μεγάλη σανίδα ή πιατέλα , πασπαλίστε με κάπαρη, μαϊντανό και την πάπρικα. Ανάλογα, πρσοθέστε λίγο ξύσμα  και χυμό λεμονιού  ή ξύδι . ΠΗΓΗ

  • Αργεντίνικο σάντουιτς Choripan με Chimichurri

    Αν αγαπάτε τα hot dog, τότε θα απολαύσετε την αργεντίνικη εκδοχή του, γνωστή και ως choripan. Το choripan προέρχεται από τη λέξη chorizo ​​(«λουκάνικο») και pan («ψωμί»).Φτιαγμένο με ψημένο πικάντικο chorizo ​​αντί για το κοινό λουκάνικο, και με τη συνοδεία σάλτσας chimichurri, αυτή η μοναδική σάλτσα είναι πικάντικη, ξινή, αλμυρή και γλυκιά ταυτόχρονα. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ 4 Πικάντικα λουκάνικα chorizo 4 μπαγκέτες κομμένες στη μέση κατά μήκος 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (πολτός ή πολύ ψιλοκομμένες) 2 κρεμμύδια (πολτός ή πολύ ψιλοκομμένα) 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού πολύ ψιλοκομμένα 1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας ρίγανης πολύ ψιλοκομμένα 2 κόκκινες τσίλι πιπεριές αφαιρέστε τους σπόρους, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1/4 κ.γ. αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψήστε τα chorizos στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά (μπορείτε και στη σχάρα). Όσο ψήνονται τα λουκάνικα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα chimichurri. Προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα τσίλι, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε […]

  • Ριζότο με κοτόπουλο και λαχανικά

    Νόστιμο ριζότο, εύκολο στην προετοιμασία και ακόμα πιο εύκολο στο μαγείρεμα, απλά απόλαυσα κάθε μπουκιά. Δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες για την προετοιμασία του, ούτε πολύ χρόνο. Μπορώ άνετα να πω ότι αυτό το πιάτο ανήκει στην κατηγορία γρήγορα πιάτα.  ΥΛΙΚΑ 1 μεγάλο κομμάτι φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 κ.σ. vegeta (καρύκευμα λαχανικών) 400 g ανάμεικτα ψιλοκομμένα λαχανικά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα, αρακά, πράσινα φασόλια, καλαμπόκι, λάχανο ή κάποιο άλλο έτοιμο μείγμα λαχανικών) 1 φλιτζάνι ρύζι (πλυμένο) μισό φλιτζάνι λευκό κρασί 2 φλιτζάνια ζωμό κότας 2 κ.σ. βούτυρο μπαχαρικά (μαύρο πιπέρι & κουρκουμά) παρμεζάνα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές (περίπου 15 λεπτά), ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέστε τη vegeta. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Τα λαχανικά θα βγάλουν νερό, τα τηγανίζουμε με συνεχή ανάδευση μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top