Όλοι αγαπούν ένα μαρτίνι εσπρέσο! Αυτό το κλασικό κοκτέιλ με εσπρέσο είναι τέλειο για κάθε στιγμή, και με μόλις τέσσερα υλικά, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο!

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΟΚΤΕΙΛ)

Για το σιρόπι 
  • 100 γρ. ζάχαρη
Για το κοκτέιλ
  • παγάκια
  • 100 ml βότκα
  • 50 ml φρεσκοκομμένος καφές εσπρέσο
  • 50 ml λικέρ Kahlua
  • 6 κόκκοι καφέ (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΒΗΜΑ 1

    Ξεκινήστε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπρίκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 50 ml νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.

  • ΒΗΜΑ 2

    Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Βάζουμε 2 ποτήρια τύπου μαρτίνι στο ψυγείο να παγώσουν.

  • ΒΗΜΑ 3

    Μόλις κρυώσει το σιρόπι, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας σε ένα σέικερ για κοκτέιλ μαζί με μια χούφτα παγάκια, τη βότκα, τον εσπρέσο και το λικέρ Kahlua. Ανακινήστε μέχρι να αισθανθεί παγωμένο το εξωτερικό του σέικερ.

  • ΒΗΜΑ 4

    Μοιράστε το στα παγωμένα ποτήρια. Γαρνίρετε το καθένα με κόκκους καφέ αν θέλετε.

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Σεφταλιές στη σχάρα

    ΥΛΙΚΑ 500γρ χοιρινός κιμάς 500γρ αρνίσιος κιμάς 1 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι 1/3 κούπα ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός 1/3 κούπα τριμμένη φρυγανιά 1/4 κ.γ. αλεσμένη κανέλα 0,5 κ.γ. αλάτι 0,5 κ.γ. μαύρο πιπέρι σκέπη (μπόλια) αρνίσια για το τύλιγμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε καλά τη σκέπη σε κρύο νερό και μετά τη βουτάμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι για 30 λεπτά. Αφαιρέστε την, ξεπλύνετε και αφήστε την να στεγνώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Κόβουμε τη σκέπη σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 10εκ. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε από το μείγμα, το τοποθετούμε στην σκέπη, και τυλίγουμε τις σεφταλιές. Έτοιμοι, ανάψτε τα κάρβουνα!

  • Χταπόδι στην λαδόκολλα

    ΥΛΙΚΑ 1 χταπόδι 1 εως 2 κιλ. Ρίγανη Πιπέρι Αλάτι Λίγο μπαλσάμικο ή απλό ξύδι Ελαιόλαδο Λαδόκολλα Λίγο σκόρδο (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Έχουμε βγάλει το χταπόδι από την προηγούμενη ημέρα να ξεπαγώσει. Πλένουμε καλά το χταπόδι και το αφήνουμε να στραγγίσει. Στρώνουμε μια λαδόκολλα και ακουμπάμε επάνω της το χταπόδι. Τέλος πάνω από το χταπόδι ρίχνουμε λίγο αλάτι το πιπέρι την ρίγανη  το ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες από το ξύδι (αν θέλουμε και το σκόρδο). Κλείνουμε καλά πρώτα την λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι  ψήνουμε για 1 ώρα και 10 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

  • Λουκουμάδες με μέλι και σιρόπι κανέλας

    Μοναδικοί λουκουμάδες με μέλι και σιρόπι κανέλας που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας! ΥΛΙΚΑ 200 ml χλιαρό νερό 2 κουτ ξηρή μαγιά 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25 γρ άχνη ζάχαρη 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι 1 λίτρο φυτικό λάδι, για βαθύ τηγάνισμα και επιπλέον για άλειμμα Αλεσμένη κανέλα, για το ξεσκόνισμα 50 γρ ζαχαρωμένα ποπ κορν καραμέλας, θρυμματισμένα ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΙΟΥ 200 ml μέλι 1 ξυλάκι κανέλας 1 βανίλια, κομμένο στη μέση 5 γαρίφαλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το σιρόπι μελιού, βάζετε όλα τα υλικά και 100 ml νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σούρωσε και μετά βάλε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως. Εν τω μεταξύ, βάλτε το χλιαρό νερό και τη μαγιά σε ένα μπολ και χτυπήστε καλά μέχρι να ενωθούν καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά ή μέχρι να […]

  • Χταπόδι με κάπαρη και πάπρικα

    Μοναδικός μεζές για να απολαύσετε το τσιπουράκι σας! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετήστε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το χοντροκομμένο κρεμμύδι και το νερό, καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1ώρα & 15 λεπτά). Αφήστε να κρυώσει αρκετά, για να το χειριστείτε, στη συνέχεια μεταφέρετε το χταπόδι σε ένα απορροφητικό χαρτί, μέχρι να στεγνώσει. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως το μαγειρεμένο χταπόδι μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα καλυμμένο δοχείο μέσα στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Κόψτε τα πλοκάμια «υπό γωνία» σε λεπτές φέτες. Θερμάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι  και τηγανίστε τις φέτες μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς (περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά) – ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε 2 δόσεις (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας). Τοποθετήστε σε μια μεγάλη σανίδα ή πιατέλα , πασπαλίστε με κάπαρη, μαϊντανό και την πάπρικα. Ανάλογα, πρσοθέστε λίγο ξύσμα  και χυμό λεμονιού  ή ξύδι . ΠΗΓΗ

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top