Μία εκδοχή (η δημοφιλέστερη) λέει για το Harvey Wallbanger ότι εφευρέθηκε και πήρε την ονομασία αυτή κάπου στην δεκαετία του 70 από έναν μπάρμαν του Λος Άντζελες τον Donato “Duke” Antone που το έφτιαχνε για τον Tom Harvey, έναν σέρφερ τακτικό θαμώνα στο μπαρ του (Blackwatch). Ο Χάρβεϊ φέρεται μια μέρα να μέθυσε τόσο πολύ, που άρχισε να χτυπά τους τοίχους, έτσι έδωσε το όνομά του στο συγκεκριμένο κοκτέιλ.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ oz βότκα
  • 4 oz φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
  • ½ oz Galliano (ιταλικό λικέρ βοτάνων)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά σε ποτήρι σωλήνα (Collins). 
  2. Προσθέστε πάγο.
  3. Γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκαλιού και ένα κεράσι maraschino.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

203

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Προφιτερόλ XXL με κρέμα πατισερί λευκή και κρέμα πατισερί σοκολάτας

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ 6 κρόκους 270 γρ. ζάχαρη 1 λίτρο γάλα πλήρες 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό 100 γρ. κορν φλάουρ 2 βανίλιες ή σταγόνες βανίλιας 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ 330 γρ κρέμα γάλακτος 30% (η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παγωμένη καλά για να έχουμε αφράτη σαντιγί) 1 κ.σ. άχνη ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 200 γρ. κρέμα γάλακτος 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Λίγο βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το αλάτι, και το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει  πρώτα. Το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Το ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα το μείγμα μας και το κατεβάζουμε. Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και το βάζουμε στο κάδο του μίξερ. […]

  • Κροκέτες φασολιών

    ΥΛΙΚΑ 1½ ποτήρι φασόλια 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 1 κ.γ. θυμάρι ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ποτήρι φρυγανιά ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζετε καλά τα φασόλια που έχετε φουσκώσει από το βράδυ. Λιώνετε τα φασόλια σε πουρέ. Προσθέτετε τα αρωματικά, το κρεμμύδι και το λάδι και πλάθετε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες. Πιέζετε τις μπαλίτσες ελαφρά στις άκρες και τις πασπαλίζετε με φρυγανιά. Τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με λάδι και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

  • Smoothie Φράουλας

    Είναι το πιο τέλειο smoothie φράουλας που θα βρείτε! Ανακατεύεται εύκολα και έχει κρεμώδη υφή και φρουτώδη γεύση. ΥΛΙΚΑ 2 φλιτζάνια κατεψυγμένες φράουλες 1 μπανάνα (σε θερμοκρασία δωματίου) ¼ φλιτζάνι γιαούρτι 1 φλιτζάνι γάλα (ή γάλα αμυγδάλου ή γάλα βρώμης) 1 ½ κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ½ φλιτζάνι πάγο θρυμματισμένο Προαιρετικά: 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου, ¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια, φύλλα φρέσκιας μέντας ή φύλλα βασιλικού. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, σπάζοντας σε κομμάτια τη μπανάνα. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και με αφρό. Αν θέλετε, γαρνίρετε με μια παγωμένη φράουλα και ένα κλωναράκι μέντας. Σερβίρουμε αμέσως ή το φυλάμε σε κλειστό βάζο στο ψυγείο για 2 μέρες.

  • Σαλάτα coleslaw

    Η λέξη «coleslaw» προέρχεται από την ολλανδική λέξη «koolsla», «kool» που σημαίνει λάχανο και «sla» που σημαίνει σαλάτα. Η λέξη εισήλθε στην αγγλική γλώσσα από τους Ολλανδούς στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 1700. Έκτοτε είναι ένα χαρακτηριστικό συνοδευτικό σχεδόν σε κάθε πικνίκ ή μπάρμπεκιου στην Αμερική. ΥΛΙΚΑ Λάχανο ψιλοκομμένο Καρότο ψιλοκομμένο ΥΛΙΚΑ για το DRESSING Μαγιονέζα Μηλόξυδο Μέλι Αλάτι & Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το μηλόξυδο και το μέλι, αλατοπιπερώνουμε. Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από το μείγμα των ψιλοκομμένων λαχανικών: Τοποθετήστε το ψιλοκομμένο λάχανο και καρότο σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα του ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε: Ανακατεύουμε για να επικαλυφθεί ομοιόμορφα. Tip: Μου αρέσει να το σερβίρω αμέσως όσο το λάχανο είναι ωραίο και τραγανό αλλά αν το θέλεις λίγο πιο τρυφερό το αφήνω να ξεκουραστεί για 10 λεπτά στο ψυγείο. ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ – ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ Προσθέστε τα παρακάτω υλικά […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top