ΥΛΙΚΑ

  • 4 ντομάτες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • χούφτες φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός και εστραγκόν)
  • 4 καθαρισμένες πέστροφες (περίπου 400 γρ. η κάθε μία)
  • ½ λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C convection.
2. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, και κόψτε τις σε κύβους. Ξεπλύνετε, και κόψτε σε λεπτές φέτες τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ξεπλύνετε τα μυρωδικά και ψιλοκόψτε τα.
3. Ξεπλύνετε καλά τις πέστροφες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε τις ελαφρά. Περιχύστε με χυμό λεμονιού και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
4. Κόψτε 4 αρκετά μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου. Αλείψτε με λάδι τη γυαλιστερή πλευρά του φύλλου. Τοποθετήστε τα ψάρια σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου και γεμίστε την κοιλότητα με μυρωδικά, κρεμμύδια, σκόρδο και τις ντομάτες σε κύβους. Απλώστε την υπόλοιπη γέμιση πάνω από τα ψάρια.
5. Πασπαλίστε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) πάνω από τις πέστροφες.
6. Διπλώστε αλουμινόχαρτο πάνω από το ψάρι και κλείστε καλά τις άκρες. Τοποθετήστε τα πακέτα απευθείας στο φούρνο (ή στη σχάρα) και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ...

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

285

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Σεφταλιές στη σχάρα

    ΥΛΙΚΑ 500γρ χοιρινός κιμάς 500γρ αρνίσιος κιμάς 1 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι 1/3 κούπα ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός 1/3 κούπα τριμμένη φρυγανιά 1/4 κ.γ. αλεσμένη κανέλα 0,5 κ.γ. αλάτι 0,5 κ.γ. μαύρο πιπέρι σκέπη (μπόλια) αρνίσια για το τύλιγμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε καλά τη σκέπη σε κρύο νερό και μετά τη βουτάμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι για 30 λεπτά. Αφαιρέστε την, ξεπλύνετε και αφήστε την να στεγνώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Κόβουμε τη σκέπη σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 10εκ. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε από το μείγμα, το τοποθετούμε στην σκέπη, και τυλίγουμε τις σεφταλιές. Έτοιμοι, ανάψτε τα κάρβουνα!

  • Κοτόπουλο με σάλτσα λευκού κρασιού

    ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ) 6 κομμάτια κοτόπουλου με το δέρμα και τα κόκαλα (ότι θέλετε, μπούτι, κοπανάκι, πλάτη) 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες 1 καρότο, κομμένο σε φέτες 1/2 μπουκάλι λευκό κρασί 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, (180 ml) αλάτι πιπέρι μαϊντανό, για γαρνίρισμα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, (30 ml) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στεγνώστε τα κομμάτια κοτόπουλου και μετά αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές κάθε κομματιού κοτόπουλου.  Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, μαγειρέψτε κάθε πλευρά για περίπου 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει όμορφα και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.  Προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους. Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε τις φέτες σκόρδου και […]

  • Χυλός για κρέπες

    Εύκολος χυλός για νόστιμες κρέπες, για αλμυρή ή γλυκιά γέμιση. ΥΛΙΚΑ 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αβγά 480 γρ γάλα φρέσκο 100 γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο 1 κ.γ. κοφτό αλάτι 1 κ.γ. γεμάτο ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και το γάλα με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλεύρι κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο. Είμαστε έτοιμοι, ανάψτε τη κρεπιέρα!!!

  • Ριζότο με κοτόπουλο και λαχανικά

    Νόστιμο ριζότο, εύκολο στην προετοιμασία και ακόμα πιο εύκολο στο μαγείρεμα, απλά απόλαυσα κάθε μπουκιά. Δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες για την προετοιμασία του, ούτε πολύ χρόνο. Μπορώ άνετα να πω ότι αυτό το πιάτο ανήκει στην κατηγορία γρήγορα πιάτα.  ΥΛΙΚΑ 1 μεγάλο κομμάτι φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 κ.σ. vegeta (καρύκευμα λαχανικών) 400 g ανάμεικτα ψιλοκομμένα λαχανικά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα, αρακά, πράσινα φασόλια, καλαμπόκι, λάχανο ή κάποιο άλλο έτοιμο μείγμα λαχανικών) 1 φλιτζάνι ρύζι (πλυμένο) μισό φλιτζάνι λευκό κρασί 2 φλιτζάνια ζωμό κότας 2 κ.σ. βούτυρο μπαχαρικά (μαύρο πιπέρι & κουρκουμά) παρμεζάνα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές (περίπου 15 λεπτά), ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέστε τη vegeta. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Τα λαχανικά θα βγάλουν νερό, τα τηγανίζουμε με συνεχή ανάδευση μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top