ΥΛΙΚΑ
  • 1 συσκευασία φτερούγες
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές σούπας  BBQ σάλτσα
  • 1 κουταλιά σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο μήλο
  • Λίγο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
  • Λίγο αλάτι
  • Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα τα υλικά τα βάζουμε σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε. Βάζουμε τις φτερούγες μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Καλό θα είναι να τα αφήσουμε 2 με 3 ώρες να μαριναριστούν. Αφού περάσει το δίωρο σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα  και βάζουμε τις φτερούγες πάνω. Βάζουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180 για αλλά 15 λεπτά. Τις γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Πάντα σύμφωνα με τον φούρνο μας. Την μαρινάδα που θα περισσέψει δεν θα την πετάξουμε θα την χρειαστούμε για τις πατάτες.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
  • 4 πατάτες μεσαίες
  • 100 γρ. κρέμα τυρί
  • λίγο βασιλικό ξερό
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 500 γρ. γάλα
  • Λίγο βούτυρο
  • 4 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζουμε με το γάλα για 10 με 15 λεπτά .Στην μαριναδα που έχει περισσέψει βάζουμε την κρέμα τυριού τα τριμμένα τυριά το βούτυρο τον βασιλικό και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.Βγάζουμε τις πατάτες από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε να ταψί αφού έχουμε βάλει πρώτα την τριμμένη φρυγανιά.Ρίχνουμε το γάλα που έχει περισσέψει στην κατσαρόλα μέσα στο μείγμα  με τα τυριά και ανακατεύουμε. Όλο το μείγμα το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε λίγο τρίμμενο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να πιάσει μια ώρα κρουστά από πάνω.

Καλή επιτυχία.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top