Φτιάξτε τη δική σας μαγιονέζα εύκολα και… νόστιμα!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κρόκοι από Αυγά
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 300 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με τον ανεδευτήρα (σύρμα). Όπως ανακατεύουμε, ρίχνουμε το σπορέλαιο λίγο-λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.

Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top