Φτιάξτε τη δική σας μαγιονέζα εύκολα και… νόστιμα!
ΥΛΙΚΑ
- 2 κρόκοι από Αυγά
- 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
- 300 ml σπορέλαιο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με τον ανεδευτήρα (σύρμα). Όπως ανακατεύουμε, ρίχνουμε το σπορέλαιο λίγο-λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.
Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Σχόλια 0