ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 400 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 200 γρ. αρνίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι
  • κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανο
  • λίγο δυόσμο
  • κ.γ. σκόνη πάπρικα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ SAUCE 

  • 300 γρ. γιαούρτι (0,1% λιπαρά)
  • κ.σ. χυμό λεμονιού
  • κ.σ. βούτυρο
  • κ.γ. σκόνη πάπρικα hot

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη ζύμη: Ανακατέψτε τα υλικά της ζύμης με περίπου 150 ml (περίπου 0,6 φλιτζάνι) χλιαρό νερό και ζυμώστε για να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Προσθέστε περισσότερο νερό και αλεύρι αν χρειάζεται, η ζύμη πρέπει να είναι λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.
2. Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Προσθέστε και ανακατέψτε με τον κιμά, το δυόσμο, το μαϊντανό και την πάπρικα, και αλατοπιπερώστε.
3. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε τετράγωνα περίπου 3 cm. Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης. Διπλώστε στο κέντρο και πιέστε για να σχηματιστεί ένα σχήμα αστεριού.
4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά για περίπου 4 λεπτά.
5. Για τη sauce: Ανακατέψτε το γιαούρτι, με το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε την πάπρικα.
6. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα τοποθετούμε σε ένα ζεστό πιάτο και από πάνω ρίχνουμε τη sauce γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και βούτυρο και σερβίρουμε.

 

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ...

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Σαλάτα ζυμαρικών με dressing

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 1/2 αγγούρι λεπτοκομμένο 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση 80 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING   1/2 λεμόνι, το χυμό του 2 κ.σ. ξύδι 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1/4 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι &πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Dressing: Προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μαζί. Προσθέστε σιγά σιγά και το ελαιόλαδο και χτυπήστε δυνατά ενώ το περιχύνετε. Σαλάτα: Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο σαλάτας και τα ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το dressing.

  • Χταπόδι κρασάτο

    ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταπόδι χτυπημένο ½ ποτήρι λευκό κρασί, ξηρό 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, ξηρό ½ ποτήρι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 φύλλο δάφνης 1 ξυλάκι κανέλας Λίγο κόλιανδρο ξηρό Πιπέρι Λίγο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε το χταπόδι με το λευκό κρασί για 30΄ σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε μία άλλη κατσαρόλα. Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, τον κόλιανδρο και το πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να χαθούν τα υγρά του και να σχηματιστεί μια αρκετά παχύρευστη σάλτσα.

  • Φετουτσίνι di primavera

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 500 γρ.  ζυμαρικά φετουτσίνι 100 γρ. μικρά, πράσινα μπρόκολα 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 2 καρότα 100 γρ. κορυφές σπαραγγιών αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο αλατισμένο νερό. Μόλις βράσει, ρίχνουμε τα καρότα που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια από τα μικρά μπρόκολα και τις κορυφές των σπαραγγιών στα καρότα και τα βράζουμε. Προσθέτουμε τα φετουτσίνι στα λαχανικά και τη μαγειρεύουμε μέχρι να είναι aΙ dente. Σουρώνουμε και την περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλεσμένο πιπέρι.

  • Χταπόδι στην λαδόκολλα

    ΥΛΙΚΑ 1 χταπόδι 1 εως 2 κιλ. Ρίγανη Πιπέρι Αλάτι Λίγο μπαλσάμικο ή απλό ξύδι Ελαιόλαδο Λαδόκολλα Λίγο σκόρδο (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Έχουμε βγάλει το χταπόδι από την προηγούμενη ημέρα να ξεπαγώσει. Πλένουμε καλά το χταπόδι και το αφήνουμε να στραγγίσει. Στρώνουμε μια λαδόκολλα και ακουμπάμε επάνω της το χταπόδι. Τέλος πάνω από το χταπόδι ρίχνουμε λίγο αλάτι το πιπέρι την ρίγανη  το ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες από το ξύδι (αν θέλουμε και το σκόρδο). Κλείνουμε καλά πρώτα την λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι  ψήνουμε για 1 ώρα και 10 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top