ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 400 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
- 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 αυγό
- Αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 200 γρ. αρνίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανο
- λίγο δυόσμο
- 1 κ.γ. σκόνη πάπρικα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ SAUCE
- 300 γρ. γιαούρτι (0,1% λιπαρά)
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. σκόνη πάπρικα hot
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για τη ζύμη: Ανακατέψτε τα υλικά της ζύμης με περίπου 150 ml (περίπου 0,6 φλιτζάνι) χλιαρό νερό και ζυμώστε για να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Προσθέστε περισσότερο νερό και αλεύρι αν χρειάζεται, η ζύμη πρέπει να είναι λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.
2. Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Προσθέστε και ανακατέψτε με τον κιμά, το δυόσμο, το μαϊντανό και την πάπρικα, και αλατοπιπερώστε.
3. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε τετράγωνα περίπου 3 cm. Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης. Διπλώστε στο κέντρο και πιέστε για να σχηματιστεί ένα σχήμα αστεριού.
4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά για περίπου 4 λεπτά.
5. Για τη sauce: Ανακατέψτε το γιαούρτι, με το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε την πάπρικα.
6. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα τοποθετούμε σε ένα ζεστό πιάτο και από πάνω ρίχνουμε τη sauce γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και βούτυρο και σερβίρουμε.
Σχόλια 0