ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • Μια κονσέρβα ανανά (560 γραμμ.)
  • 100 γραμμ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 100 γραμμ. βατόμουρα αποξηραμένα
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • 250 γραμμ. Κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 3 κουταλάκια ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το στραγγιστό γιαούρτι στο μπολ όπου θα σερβίρετε το γλυκό και το ανακατεύετε μερικές φορές.
Στραγγίζετε καλά τον ανανά και βάζετε στην άκρη το σιρόπι.
Βράζετε για 15 λεπτά τα δαμάσκηνα στο σιρόπι του ανανά.
Τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε καλά επάνω σε μια πετσέτα.
Αφαιρείτε τα κουκούτσια και ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα.
Τα βάζετε στο μπολ με το γιαούρτι, πρόσθετε την καρυδόψιχα χοντροκομμένη και ανακατεύετε.
Κόβετε τον ανανά σε κομματάκια (αφήστε στην άκρη μια δυο ροδέλες για το στόλισμα), τον πρόσθετε στο μπολ και ανακατεύετε.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική σε σφιχτή σαντιγί προσθέτοντας την άχνη.
Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά.
Στολίζετε το γλυκό με τις ροδέλες του ανανά.
Σκεπάζετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top