ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χταπόδι χτυπημένο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, ξηρό
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Λίγο κόλιανδρο ξηρό
  • Πιπέρι
  • Λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το χταπόδι με το λευκό κρασί για 30΄ σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε μία άλλη κατσαρόλα.
Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, τον κόλιανδρο και το πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να χαθούν τα υγρά του και να σχηματιστεί μια αρκετά παχύρευστη σάλτσα.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top