Η ιστορία του κοκτέιλ έχει αφετηρία κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1960, εφευρέθηκε από έναν Αμερικανό μπάρμαν τον Andy MacElhon (γιος του θρυλικού μπάρμαν Harry MacElhon), εκείνη την εποχή δούλευε στο Harry’s New York Bar στο Παρίσι.

ΥΛΙΚΑ

  • 40 ml βότκα
  • 20 ml Blue Curaçao
  • 10 ml χυμός από lime
  • 7Up (ή Sprite)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Γεμίστε ένα ποτήρι Collins με πάγο.
  2. Προσθέστε τη βότκα, το blue curaçao και το χυμό από lime.
  3. Προσθέστε τη 7Up
  4. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι ή λεμόνι.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

165

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Φιλέτα μπακαλιάρου με σάλτσα μουστάρδας

    ΥΛΙΚΑ 8 φιλετάκια μπακαλιάρου Αλάτι – πιπέρι ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα καλής ποιότητας Χυμός από δύο λεμόνια ½ κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλιά σούπας κάπαρη (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια, τα βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και προσθέτετε νερό ως τη μέση. Σκεπάζετε το τηγάνι και ψήνετε σε μέτρα φωτιά για 15 λεπτά. Αφαιρείτε το ψάρι με τρυπητή κουτάλα. Στο ζουμάκι που έμεινε προσθέτετε το κρασί, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνετε 2-3 λεπτά να βράσουν. Ωστόσο σε ένα φλιτζανάκι με 3 κουταλιές νερό διαλύετε το κορν φλάουρ, το προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε. Προσθέτετε αν θέλετε και την κάπαρη. Μόλις πήξει λίγο η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά. Σερβίρετε τα φιλέτα περιχύνοντας με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. ΠΗΓΗ

  • Φασόλια φούρνου σε πήλινο (Φασουλοταβάς)

    Παραδοσιακό φαγητό της Μακεδονίας, συνήθως μαγειρευόταν Παρασκευή για μεσημεριανό, κύριο συστατικό του Φασουλοταβά είναι το λευκό φασόλι (οποιαδήποτε ποικιλία από λευκά φασόλια). Θα το βρείτε με αρκετές παραλλαγές από περιοχή σε περιοχή, η παραδοσιακή συνταγή συνήθως δεν περιέχει σάλτσα ντομάτας. ΥΛΙΚΑ  500 γρ. λευκά ξερά φασόλια 1 κρεμμύδι  (ψιλοκομμένο) 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο) 1 κ.σ. πάπρικα (σκόνη) ½ φλιτζάνι λάδι αλάτι μαύρο πιπέρι φρέσκο ​​μαϊντανό δυόσμος  2 φύλλα δάφνης  2 καυτερές πράσινες πιπεριές (κομμένες σε λωρίδες) 2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε λωρίδες) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασόλια και μετά τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να μουλάσουν όλη τη νύχτα, έτσι ώστε τα φασόλια να μαλακώσουν καλύτερα.  Αφού μείνουν τα φασόλια όλη τη νύχτα, αλλάζουμε το νερό και βάζουμε φρέσκο ​​στην κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Μετά την πρώτη βράση, αλλάξτε ξανά το νερό, ξεπλύνετε τα φασόλια και γεμίστε με φρέσκο ​​νερό (περίπου 2-3 ​​δάχτυλα πάνω από τα […]

  • Fajitas με κοτόπουλο

    Αν έχετε λίγο χρόνο για να μαγειρέψετε, μην ανησυχείτε! Αυτά τα νόστιμα fajitas κοτόπουλου είναι έτοιμα σε μόλις 25 λεπτά. ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ) 600 γρ φιλέτα κοτόπουλου 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 1 κόκκινο κρεμμύδι 3 αβοκάντο 6 λάιμ (πράσινα λεμόνια) 300 γρ. ντοματίνια 1 μαρούλι 12 τορτίγιες 0,5 κ.γ. αλάτι 0,25 κ.γ. πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεκινάμε κόβοντας την πράσινη, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά σε λεπτά μπαστουνάκια και το κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες. Στη συνέχεια, κόβουμε το μαρούλι, πολτοποιούμε το αβοκάντο και κόβουμε τα ντοματίνια σε φέτες. Στη συνέχεια, κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε κυβάκια και τα σοτάρουμε μαζί με τις χρωματιστές πιπεριές και το κόκκινο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν. Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις fajitas μας, βάζουμε ως βάση την τορτίγια, πάνω στην οποία απλώνουμε αβοκάντο, ψιλοκομμένο μαρούλι και φέτες ντοματίνια. Τέλος, τοποθετούμε το σοταρισμένο κοτόπουλο με τα λαχανικά, ρίχνουμε χυμό […]

  • Μελομακάρονα

    ΥΛΙΚΑ Μείγμα 1 400 γρ χυμό πορτοκάλι 400γτ σπορέλαιο 180 γρ ελαιόλαδο 50 γρ άχνη 1/2  κ.γλυκου γαρύφαλλο 3 κ.γλυκου κανέλα 1/4   κ.γλυκου μοσχοκάρυδο 1 κουταλακι γλ.σοδα 2 πορτοκαλια ξύσμα Μείγμα 2 1 κιλό αλεύρι  για όλες τις χρήσεις 200γρ σιμιγδάλι ψιλο Σιροπι 500 γρ νερό 800 γρ.ζαχαρη 3 στικ κανέλα 4 γαρυφαλα 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο 150 γρ μέλι Καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το πορτοκαλί την ζάχαρη τα στικ κανέλας, και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και βάζουμε και το σιμιγδάλι. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε όλα τα άλλα υλικά. Ρίχνουμε τα υλικά μέσα στην λεκάνη με το αλεύρι και το σιμιγδάλι και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην βγει το λάδι. Αφού […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top