ΥΛΙΚΑ

  • 600γρ  γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες κομμένες σε φέτες
  • 500 γρ. αρνίσιος κιμάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα και κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 μάραθο ψιλοκομμένο (όχι τα φύλλα)
  • 100 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 1/4 φλιτζανιού (45 γρ.) ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 20 γρ φύλλα baby σπανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί χαρτί ψησίματος. Απλώστε τις γλυκοπατάτες στο ταψί και ψεκάστε με σπρέι ελαιόλαδου. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τον κιμά, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το δεντρολίβανο σε ένα μέτριο μπολ. Με ένα κουτάλι της σούπας πάρτε από το μείγμα και τυλίξτε τα κεφτεδάκια.
Προσθέστε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μάραθο, τα κεφτεδάκια και τις φέτες λεμονιού στις γλυκοπατάτες στο ταψί. Ψεκάστε με σπρέι ελαιόλαδου. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια και να μαλακώσουν τα λαχανικά (ροδίσουν).
Πασπαλίζουμε το ταψί με τη φέτα, τις ελιές, το σπανάκι και τα φύλλα μάραθου.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top