Αν αγαπάτε τα hot dog, τότε θα απολαύσετε την αργεντίνικη εκδοχή του, γνωστή και ως choripan. Το choripan προέρχεται από τη λέξη chorizo ​​(«λουκάνικο») και pan («ψωμί»).Φτιαγμένο με ψημένο πικάντικο chorizo ​​αντί για το κοινό λουκάνικο, και με τη συνοδεία σάλτσας chimichurri, αυτή η μοναδική σάλτσα είναι πικάντικη, ξινή, αλμυρή και γλυκιά ταυτόχρονα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

  • 4 Πικάντικα λουκάνικα chorizo
  • 4 μπαγκέτες κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (πολτός ή πολύ ψιλοκομμένες)
  • 2 κρεμμύδια (πολτός ή πολύ ψιλοκομμένα)
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού πολύ ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας ρίγανης πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες τσίλι πιπεριές αφαιρέστε τους σπόρους, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήστε τα chorizos στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά (μπορείτε και στη σχάρα).
Όσο ψήνονται τα λουκάνικα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα chimichurri. Προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα τσίλι, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά τα συστατικά για να διασφαλίσετε ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Αφήστε τη σάλτσα να καθίσει για 30 λεπτά για να αναπτυχθούν οι γεύσεις.
Όταν τα chorizos είναι έτοιμα, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τοποθετούμε τα chorizos μέσα στις μπαγκέτες και με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω στα chorizos τη σάλτσα chimichurri.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

514

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Ταλιατέλες με μανιτάρια και κιμά

    ΥΛΙΚΑ 500γρ. ταλιατέλες 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 πράσα ψιλοκομμένα 1 κρεμμυδάκι 3 ντομάτες ψιλοκομμένες 250γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα 1 κλαδάκι φασκόμηλο 4 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι,πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα πράσα και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά. Μόλις τα δούμε να μαραίνονται, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, το φασκόμηλο,  αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες. Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τις ταλιατέλες να δέσουν με τον κιμά και τα μανιτάρια. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα  και καλή μας όρεξη!

  • Κλασικό παστίτσιο

    ΥΛΙΚΑ 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 650 με 700 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 3 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ  1 ξυλάκι κανέλας Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικό) φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι 650 με 700 γρ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 100 γρ. μαργαρίνη 100 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 1 λίτρο φρέσκο γάλα, χλιαρό 2 αβγά, χτυπημένα πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα 250 γρ. ρεγκάτο τριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, για 5 – 7 λεπτά. Προσθέτουμε το κιμά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια, το ξυλάκι κανέλας, το πιπέρι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, σκεπασμένο για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά (αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό). Προσθέτουμε το μαϊντανό (προαιρετικό) και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε το κιμά να […]

  • Σαλάτα με παντζάρι, αβοκάντο & γκρέιπφρουτ

    ΥΛΙΚΑ 1 ματσάκι ρόκα 1 συσκευασία Κοπανιστή σαλάτα 1 γκρέιπφρουτ κόκκινο 1 παντζάρι 1 αβοκάντο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας κελυφωτό φυστίκι Φύλλα δυόσμου Λευκό ξύδι Ελαιόλαδο Μέλι Χυμός ½ πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Βράζουμε το παντζάρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και το γκρέιπφρουτ και αφαιρούμε την μεμβράνη. Σε μια πιατέλα στρώνουμε την ρόκα, ακουμπάμε επάνω το αβοκάντο, το παντζάρι και το γκρέιπφρουτ, προσθέτουμε σε ροδέλες το κρεμμυδάκι, μόνο το λευκό μέρος. Πλάθουμε την κοπανιστή σε μικρές μπαλίτσες και τις κυλάμε στο φυστίκι που έχουμε ήδη σπάσει. Στο μούλτι ανακατεύουμε τον δυόσμο, το μέλι, το πορτοκάλι, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο, περιχύνουμε την σάλτσα και σερβίρουμε. ΠΗΓΗ

  • Σάντουιτς Bauru

    Ένα κλασικό βραζιλιάνικο σάντουιτς, το Bauru είναι ένα σάντουιτς που αποτελείται από: ψωμί τύπου french roll χωρίς τη ψίχα μέσα γεμιστό με… λιωμένο τυρί (συνήθως mozzarella) ντομάτες τουρσιά σε φέτες και ψητό μοσχάρι Οδηγίες Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350°. Κόψτε το ρολό ψωμιού κατά μήκος και τοποθετήστε στο κάτω ψωμάκι το ψητό μοσχάρι, την ντομάτα, τα τουρσιά και τη μοτσαρέλα, σκεπάζουμε με το πάνω ψωμάκι και το βάζουμε σε ταψί. Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 5 λεπτά, σερβίρετε ζεστό. Το Bauru επινοήθηκε τη δεκαετία του 1930 από τον Casemiro Pinto Neto, γνωστό και ως Bauru (από το όνομα της πατρίδας του), φοιτητή νομικής και πελάτη στο εστιατόριο Ponte Chic στο Σάο Πάολο που είπε στον μάγειρα να φτιάξει ένα ειδικό σάντουιτς μόνο για αυτόν. Επειδή στο εστιατόριο σύχναζαν πολιτικοί και ποδοσφαιριστές που αγάπησαν το νέο σάντουιτς, η δημοτικότητά του γρήγορα αυξήθηκε και έγινε το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις του εστιατορίου. Σήμερα, το σάντουιτς εξακολουθεί […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top