Αυτό το αναζωογονητικό cocktail συνδυάζει δύο από τα αγαπημένα μου ποτά: τον παγωμένο καφέ και το κοκτέιλ Americano. Το κλασικό ιταλικό κοκτέιλ Americano χρησιμοποιεί όλα τα παρακάτω υλικά εκτός του καφέ (ονομάστηκε έτσι επειδή ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους Αμερικανούς τουρίστες).

ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. Campari
  • 30 γρ. γλυκό βερμούτ
  • 30 γρ. cold brew espresso coffee
  • Παγάκια
  • Club soda
  • 1 φέτα πορτοκαλί (για το γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ποτήρι ανάμειξης, προσθέστε το Campari, το βερμούτ και τον καφέ. Γεμίστε με πάγο και ανακατέψτε το μέχρι να κρυώσει, περίπου 20 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι highball γεμάτο πάγο και από πάνω ρίχνουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε μία ή δύο φορές, γαρνίρουμε με τη φέτα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

ΜΕΡΙΔΕΣ

1

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Χταπόδι κρασάτο

    ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταπόδι χτυπημένο ½ ποτήρι λευκό κρασί, ξηρό 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, ξηρό ½ ποτήρι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 φύλλο δάφνης 1 ξυλάκι κανέλας Λίγο κόλιανδρο ξηρό Πιπέρι Λίγο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε το χταπόδι με το λευκό κρασί για 30΄ σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε μία άλλη κατσαρόλα. Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, τον κόλιανδρο και το πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να χαθούν τα υγρά του και να σχηματιστεί μια αρκετά παχύρευστη σάλτσα.

  • Harvey Wallbanger Cocktail

    Μία εκδοχή (η δημοφιλέστερη) λέει για το Harvey Wallbanger ότι εφευρέθηκε και πήρε την ονομασία αυτή κάπου στην δεκαετία του 70 από έναν μπάρμαν του Λος Άντζελες τον Donato “Duke” Antone που το έφτιαχνε για τον Tom Harvey, έναν σέρφερ τακτικό θαμώνα στο μπαρ του (Blackwatch). Ο Χάρβεϊ φέρεται μια μέρα να μέθυσε τόσο πολύ, που άρχισε να χτυπά τους τοίχους, έτσι έδωσε το όνομά του στο συγκεκριμένο κοκτέιλ. ΥΛΙΚΑ 1 ½ oz βότκα 4 oz φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού ½ oz Galliano (ιταλικό λικέρ βοτάνων) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προσθέστε όλα τα υλικά σε ποτήρι σωλήνα (Collins).  Προσθέστε πάγο. Γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκαλιού και ένα κεράσι maraschino.

  • Σοκολατάκια για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς, μόνο με 3 υλικά!

    ΥΛΙΚΑ 400 γρ μπισκότα γεμιστά 200 γρ κρέμα τυρί 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το τυρί κρέμα. Τα ανακατεύουμε  μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημενη ζύμη . Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα βουτάμε ένα ένα. Τα  τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω τριμενο αμύγδαλο  αν θέλουμε. Βγάζουμε 30 με 35 τεμάχια. Περιμένω εντυπώσεις…

  • Αργεντίνικο σάντουιτς Choripan με Chimichurri

    Αν αγαπάτε τα hot dog, τότε θα απολαύσετε την αργεντίνικη εκδοχή του, γνωστή και ως choripan. Το choripan προέρχεται από τη λέξη chorizo ​​(«λουκάνικο») και pan («ψωμί»).Φτιαγμένο με ψημένο πικάντικο chorizo ​​αντί για το κοινό λουκάνικο, και με τη συνοδεία σάλτσας chimichurri, αυτή η μοναδική σάλτσα είναι πικάντικη, ξινή, αλμυρή και γλυκιά ταυτόχρονα. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ 4 Πικάντικα λουκάνικα chorizo 4 μπαγκέτες κομμένες στη μέση κατά μήκος 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (πολτός ή πολύ ψιλοκομμένες) 2 κρεμμύδια (πολτός ή πολύ ψιλοκομμένα) 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού πολύ ψιλοκομμένα 1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας ρίγανης πολύ ψιλοκομμένα 2 κόκκινες τσίλι πιπεριές αφαιρέστε τους σπόρους, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1/4 κ.γ. αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψήστε τα chorizos στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά (μπορείτε και στη σχάρα). Όσο ψήνονται τα λουκάνικα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα chimichurri. Προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα τσίλι, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top