Print
clock icon cutlery icon flag icon folder icon instagram icon pinterest icon facebook icon print icon squares icon heart icon heart solid icon

Πατατοσαλάτα με κρεμμύδια


  • Διατροφή: Vegan

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 κρεμμύδια μέτρια ξερά
  • μηλόξιδο (ή ξίδι από κρασί)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτοντας αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει. Ελέγχετε με ένα πιρούνι αν είναι έτοιμες, περίπου μετά από 40 λεπτά. Το καλύτερο είναι να τις βράζετε με τη φλούδα, αν και πολλές φορές εγώ τις καθαρίζω πρώτα και μετά τις βάζω να βράσουν για να εξοικονομήσω χρόνο.
  2. Κόβετε τις βρασμένες πατάτες (αφού κρυώσουν) σε κομμάτια, εγώ τις έκοψα σε ροδέλες.
  3. Προσθέτετε τα κρεμμύδια που έχετε ήδη καθαρίσει και ψιλοκόψει.
  4. Ρίχνετε άφθονο ξίδι. Το ξίδι το προσθέτετε πρώτο, γιατί απορροφάται ευκολότερα από τις πατάτες όταν δεν έχει προστεθεί ακόμα το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε, προσθέστε και φρέσκο μαϊντανό.
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Ορεκτικά – Σαλάτες

Λέξεις-κλειδιά: Κρεμμύδι, Πατάτες