Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Ο αριθμός των εργαζομένων στην ΕΕ στον τομέα της φιλοξενίας μειώθηκε κατά 26% μέσα σε δύο χρόνια

Ο αριθμός των εργαζομένων στην ΕΕ στον τομέα της φιλοξενίας μειώθηκε κατά 26% μέσα σε δύο χρόνια

Ο αριθμός των εργαζομένων στην ΕΕ στον κλάδο της φιλοξενίας του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκε κατά 26% τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Η ανάλυση του δικτύου του παρόχου λογισμικού Fourth των 700 επιχειρήσεων φιλοξενίας δείχνει πώς έχει αλλάξει το ποσοστό του προσωπικού στον τομέα μετά το Brexit και τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Το βρετανικό προσωπικό αντιπροσωπεύει επί του παρόντος το 54% του εργατικού δυναμικού, σε σύγκριση με το 47% τον Οκτώβριο του 2019.

Άτομα από χώρες εκτός ΕΕ αποτελούν το 15% του εργατικού δυναμικού, από 11% πριν από δύο χρόνια, και το ποσοστό των υπηκόων της ΕΕ στον τομέα της φιλοξενίας έχει μειωθεί στο 31%.

Ο Οκτώβριος ήταν η πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας που σε όλους τους κλάδους της φιλοξενίας παρατηρήθηκε αύξηση του προσωπικού τους σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, αν και τα συνολικά επίπεδα προσωπικού εξακολουθούν να είναι 18% μειωμένα σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια.

Τα στοιχεία του Fourth έδειξαν επίσης πώς αυξάνονται οι μισθοί, με τη μέση αμοιβή για θέσεις “στα παρασκήνια” για άτομα ηλικίας 23 ετών και άνω να πλησιάζει τώρα τις 10 £ ανά ώρα για πρώτη φορά.

Τα ποσοστά αμοιβής σε παμπ και εστιατόρια έχουν αυξηθεί από την άρση των περιορισμών στις συναλλαγές τον Απρίλιο και είναι πιθανό να συνεχίσουν να το κάνουν με τα νέα ποσοστά National Living Wage που θα τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο του 2022.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ωρών που εργάζεται το προσωπικό κατά μέσο όρο αυξήθηκε για επτά συνεχόμενους μήνες και αυξήθηκε κατά 42% σε σχέση με το 2020.

Ο Sebastien Sepierre, Managing Director – EMEA, Fourth, δήλωσε: «Καθώς η οικονομική δραστηριότητα αναπτύσσεται και το έθνος αρχίζει να κινείται ξανά, αρχίζουμε να βλέπουμε ανάπτυξη στον τομέα της φιλοξενίας. Αν και δεν έχουμε επιστρέψει ακόμη στα επίπεδα του 2019, περισσότερο προσωπικό προσλαμβάνονται και εργάζονται περισσότερες ώρες από ό,τι εκείνη την εποχή πέρυσι.

Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη χρησιμεύει για να τονίσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού και πόσο ανταγωνιστικές πρέπει να είναι οι επιχειρήσεις για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν προσωπικό. Τα νέα ποσοστά National Living Wage που ανακοινώθηκαν στον Φθινοπωρινό Προϋπολογισμό θα διασφαλίσουν ότι ο μέσος ωριαίος μισθός θα συνεχίσει να αυξάνεται, θέτοντας περαιτέρω πιέσεις στις επιχειρήσεις φιλοξενίας».

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top