Από παιδί μεγάλωσα στα ελαιοκτήματα της οικογένειας μου και από το 2006 έγινα κι εγώ επαγγελματίας αγρότης. Από μικρός παρατηρούσα τα…
Όταν το 1892 ο Γεώργιος Σπέντζας στην Πέργαμο της Μικράς Ασίας με ειδικό σουλτανικό φιρμάνι αποκτά τη φιλοσοφία της απόσταξης, δύσκολα θα…
Η Ε.&Κ. ΜΠΟΥΧΛΗΣ Α.Ε. μια σταθερά ανερχόμενη παραδοσιακή βιοτεχνία, ασχολείται από το 1950 με τη μεταποίηση ιχθυρών (αλίπαστα), την…
Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2020 με το όνομα Άκρητος Οίνος (ανόθευτος), στον οικισμό Ρεύμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ανάμεσα σε Βατούσα και…
Η ROGADA είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την βιολογική καλλιέργεια ελαιολάδου από το 1912. Ζώντας σε ένα μικρό ορεινό…
Η ιστορία των τυροκομικών προϊόντων Θυμέλης ξεκινά το 1945 στο νησί της Λέσβου στο βορειοανατολικό Αιγαίο πέλαγος. Ο Ευριπίδης Θυμέλης…
Στα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας είναι η εποχή που έφτασαν στο Πλωμάρι και οι πρώτοι ρακιτζήδες. Ένας από αυτούς ήταν κι ο…
Η οικογένεια Καποδίστριας ασχολείται με την καλλιέργεια της πατάτας από το 1966, στο κάμπο Καλλονής της Λέσβου. Κάθε χρόνο, με μεγάλη…
Η AEGEAN FOOD ΙΚΕ αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείας εμπορίας αποθήκευσης και διακίνησης τροφίμων στη Λέσβο. Ιδρύθηκε…