Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Η κτηνοτροφική μονάδα του Νικόλα Πιτταρά ξεκίνησε το 1970 όταν ο πατέρας του, Εμμανουήλ Πιτταράς, αγόρασε την πρώτη του αγελάδα. Με την αγάπη του για αυτήν την δουλειά και την βοήθεια των 3 γιών του αυτή την στιγμή η μονάδα αριθμεί τα 500 βοοειδή και είναι η μεγαλύτερη μονάδα στο Αιγαίο.
Η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων ξεκίνησε το Μάιο του 2008 χρησιμοποιώντας αρχικά ένα μέρος της παραγωγής του γάλακτος της μονάδας του, και από τον Απρίλιο του 2009 χρησιμοποιεί όλο το γάλα που παράγει.
Σήμερα η παραγωγή ανέρχεται σε πάνω από 3,000 τόνους γάλα ετησίως, σε τουλάχιστον 250 τόνους τυρί και 100 τόνους κρέας.
Το τυροκoμείο και η κτηνοτροφική μονάδα του Νικόλα Πιτταρά βρίσκονται σε ημιορεινή περιοχή 1 χλμ. από τις Μέλανες της Νάξου, περιστοιχισμένο από ξερολιθιές που οριοθετούν μικρούς οικογενειακούς ελαιώνες και περιβόλια.
Το σύγχρονο τυροκομείο συνολικής επιφάνειας 400m2 είναι άρτια εξοπλισμένο: χώρος υποδοχής και παστερίωσης του γάλακτος, τυροκόμηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, χώρος ωρίμανσης, ποιοτικού ελέγχου και συσκευασίας.
Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η κτηνοτροφική μονάδα όπου ζουν και μεγαλώνουν κάτω από το Αιγαιοπελαγίτικο ήλιο 220 αγελάδες γαλακτοπα­ραγωγής Holstein, 150 µοσχάρια και µο­σχίδες αναπαραγωγής και 100 µοσχάρια για παραγωγή κρέατος. Στα οικογενεια­κά κτήµατα καλλιεργείται καλαµπόκι και χειµερινά σιτηρά, ένα µεγάλο µέρος από τις χορτονοµές που χρειάζεται η µονάδα. Το σημαντικότερο όφελος δεν είναι μόνο η αυτοδυναμία σε τροφή αλλά η εξασφάλιση της ποιότητας της: δικά μας ζώα που τρέφονται από τροφή δικής μας καλλιέργειας για να μας εξασφαλίσουν το 100% του γάλακτος για την παραγωγή των προϊόντων μας.

Υπηρεσίες / Δραστηριότητες

Παραγωγός

Μεταποίηση

Τυποποίηση

Υπερχονδρική

Χονδρική

Διανομή

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ

captcha-input
Τιμές
Προϊόντα
Value for money
Επικοινωνία
Εξυπηρέτηση
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields
Captcha check failedTop