Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

To οινοποιείο Τσαούσογλου Χρυσή στεγάζεται στο χωριό Κυψέλη του Δήμου Τοπείρου της Π.Ε. Ξάνθης. Στους χώρους του οινοποιείου πραγματοποιούνται οι διαδικασίες της παραγωγής, καθώς και της εμφιάλωσης. Η οινοποίηση της πρώτης ύλης γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ η ωρίμανση του παραγόμενου οίνου πραγματοποιείται σε αυτές μέχρι τη στιγμή της εμφιάλωσής του. Τέλος, ακολουθεί αναγωγική παλαίωση στη φιάλη.
Η ιστορία ξεκινά το 2005 όταν ο Γιάννης Λαφτσής, ιδρυτής του μετέπειτα οινοποιείου, αποφασίζει να εγκαταστήσει μερικά μόνο στρέμματα αμπέλια της ποικιλίας Syrah. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2008, αρχίζει να πειραματίζεται με την πρώτη ύλη παράγοντας τις πρώτες φιάλες κόκκινο κρασί, οι οποίες προορίζονται για οικιακή χρήση. Η αγάπη του για τον κλάδο της οινολογίας τον οδήγησε στην απόφαση να σπουδάσει στο τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στο ΤΕΙ της Δράμας. Στη συνέχεια, μετά την αποφοίτησή του εγκατέστησε περισσότερα στρέμματα αμπελώνα και ιδρύει το οινοποιείο Τσαούσογλου Χρυσή το 2014. Η σκληρή δουλειά, η υπομονή και το μεράκι απέδωσαν τους καρπούς τους καθώς το χόμπι έγινε δουλειά εισάγοντας τα προϊόντα στην τοπική αγορά.
Σήμερα βρισκόμαστε στη δεύτερη γενιά αυτής της οικογενειακής επιχείρησης, αφού και η κόρη του, Αθανασία Λαφτσή, ακολούθησε την ίδια ακαδημαϊκή πορεία και είναι πλέον πτυχιούχος οινολόγος. Πατέρας και κόρη συνδυάζουν την τεχνογνωσία και την αγάπη τους για το κρασί και εργάζονται μαζί εξελίσσοντας συνεχώς την επιχείρηση με έμφαση στην ποιότητα και στην ανάδειξη του θρακιώτικου οίνου.

Υπηρεσίες / Δραστηριότητες

Παραγωγός

Μεταποίηση

Τυποποίηση

Χονδρική

Διανομή

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ

captcha-input
Τιμές
Προϊόντα
Value for money
Επικοινωνία
Εξυπηρέτηση
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields
Captcha check failedTop