Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Η σάλτσα που κοστίζει περισσότερο από μια μετοχή των Coca-Cola, PayPal ή Pfizer

Η σάλτσα που κοστίζει περισσότερο από μια μετοχή των Coca-Cola, PayPal ή Pfizer

Ένα μόνο μπουκάλι της σάλτσας Sriracha της Huy Fong Foods κοστίζει έως και 70 δολάρια στο eBay.


Η καυτερή σάλτσα Sriracha μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα, είναι όμως πολύ δημοφιλής σε άλλα μέρη του κόσμου. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, η Huy Fong Foods, η εταιρεία που την παράγει, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα: σημαντική έλλειψη πιπεριάς τσίλι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών πέρυσι.

«Δυστυχώς, αυτό είναι εκτός ελέγχου μας και χωρίς αυτό το βασικό συστατικό δεν είμαστε σε θέση να παράγουμε κανένα από τα προϊόντα μας (Chili Garlic, Sambal Oelek και Sriracha Hot Chili Sauce)», έγραψε η εταιρεία σε επιστολή προς τους πελάτες το 2022.

Η έλλειψη αυτή έχει εκτοξεύσει τις τιμές για την σάλτσα, με την τιμή ενός μόνο μπουκαλιού να φτάνει έως και τα 70 δολάρια στο eBay. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι φθηνότερο να αγοράσει κανείς μετοχές blue-chip όπως της Coca-Cola, της Bank of America ή της Pfizer.

Οι μετοχές εταιρειών του δείκτη S&P 500, συμπεριλαμβανομένων των Coca-Cola, PayPal, Citigroup, Bank of America ή Pfizer, έχουν όλες χαμηλότερες τιμές από ένα μπουκάλι Sriracha. Οι μετοχές της Coca-Cola και της Pfizer κοστίζουν 60,58 δολάρια και 68,10 δολάρια , αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της Pfizer είναι ακόμα πιο οικονομική, στα 36,72 δολάρια. Η μετχοής της Citi βρίσκεται στα 46,74 δολάρια και της Bank of America στα 29,2 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές των μετοχών είναι «τσιμπημένες» μετά το εντυπωσιακό ράλι που σημείωσε φέτος ο δείκτης, το οποίο τροφοδοτήθηκε από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης που έχει ανοίξει την όρεξη των επενδυτών για τις αμερικανικές μετοχές.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top