Eiusmod tempor incididunt


3D Map View Available
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.


Standard Map
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.


Business & Street View
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα χρώματα για ένα εστιατόριο
Το χρώμα του εστιατορίου σας δεν είναι μια πρόχειρη επιλογή. Θα πρέπει να επιλεγεί με στοχαστική σκέψη, καθώς είναι το θεμέλιο ολόκληρου του μάρκετινγκ και του branding του εστιατορίου. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πώς θέλετε να νιώθουν οι πελάτες σας ενώ τρώνε στο κατάστημά σας. Είναι εξίσου σημαντικό να σκεφτείτε το είδος του εστιατορίου και το είδος της ατμόσφαιρας που θέλετε να δημιουργήσετε για τους πελάτες. Κατά τον καθορισμό του σχεδιασμού ενός εστιατορίου, το χρώμα είναι ένα σημαντικό στοιχείο, καθώς μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τον τρόπο που τρώνε οι πελάτες. Η επιλογή των σωστών χρωμάτων για ένα νέο εστιατόριο είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή αντιπροσωπεύουν το brand name του εστιατορίου . Μαζί με τα χρώματα, η επιλογή κατάλληλων υφασμάτων, φωτισμού και άλλων στοιχείων μπορεί να δημιουργήσει μια φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους πελάτες. Τα καλύτερα χρώματα για ένα εστιατόριο Τα ζεστά χρώματα, όπως το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί, έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αύξηση της όρεξης ενός ατόμου. Το κόκκινο είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη δημιουργία ενός μεγαλοπρεπoύς και πολυτελούς περιβάλλοντος για τους πελάτες και την αύξηση της παρόρμησης στο φαγητό, όπως η παραγγελία ενός ορεκτικού και ενός ποτηριού κρασί. Αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι […]

Πώς να μαρινάρετε το κρέας
Υπάρχουν δύο ειδών μαρινάδες για τα κρεατικά, η στεγνή, που χρησιμοποιούμαι μπαχαρικά και μυρωδικά, και η υγρή, που χρησιμοποιούμαι κάποιο υγρό (π.χ. κρασί) ή συνδυασμό υγρό με μπαχαρικά ή μυρωδικά. Σκοπός της μαρινάδας είναι να βελτιώση τη γεύση καθώς και να μαλακώσει το κρέας. Κάντε το ώρες πριν και σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλάτι είναι η καλύτερη μαρινάδα από όλες. Οι όξινες μαρινάδες προσθέτουν γεύση – αλλά το αποτέλεσμα είναι επιφανειακό. Παραλείψτε το λάδι, δεν προσθέτει γεύση και θα καεί. Χτυπήστε το κρέας για να γίνει τρυφερό. Ο καλύτερος χρόνος για να μαρινάρετε το κρέας είναι 1 με 2 ώρες πριν, και να το διατηρήσετε έξω από το ψυγείο πριν το μαγείρεμα. Οι στεγνές μαρινάδες μπορούν να προστεθούν στο κρέας και νωρίτερα, ίσως μια ή δύο μέρες πριν το μαγείρεμα. ΑΛΑΤΙ Το αλάτι είναι η πιο εύκολη και αποτελεσματική από όλες τις μαρινάδες. Στην αρχή το αλάτι θα τραβήξει την υγρασία από το κρέας (μην ανησυχείτε η ζουμερότητα του κρέατος θα παραμείνει στο τελικό αποτέλεσμα), αλλά στη συνέχεια θα διεισδύσει στην επιφάνεια και θα ξυπνήσει βαθύτερες και μεγαλύτερες γεύσεις, να είστε γενναιόδωροι με το αλάτι όταν μαγειρεύετε κρέας υψηλής ποιότητας. Αν ανησυχείτε για το αλάτι στη διατροφή σας, τότε το καλύτερο […]

Τρούφα ένα …υπόγειο έδεσμα!
Η τρούφα (ιταλ. tartufo, αγγλ. truffle) είναι ένα σχετικά σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού, που συμβιώνει και αναπτύσσεται στις ρίζες ορισμένων ειδών δένδρων ή και θάμνων. Μερικά από τα είδη τρούφας εκτιμώνται ιδιαίτερα στην κουζίνα. Ο Γάλλος γαστρονόμος Jean Anthelme Brillat-Savarin αποκάλεσε τις τρούφες «το διαμάντι της κουζίνας». Οι βρώσιμες τρούφες χρησιμοποιούνται περισσότερο στην ιταλική και στη γαλλική κουζίνα. Οι τρούφες είναι οι καρποφορίες υπόγειων μυκήτων του γένους Tuber (Ασκομύκητες) και Terfezia. Έχει σχήμα κονδύλου, μεγέθους 2-7 συνήθως εκατοστών γκριζόμαυρα έως ωχρόλευκα, που παράγεται μέσα στο έδαφος σε βάθος 6-15 περίπου εκατοστών. Η υπόγεια καρποφορία των τρουφών θεωρείται ότι οφείλεται στην προσαρμογή τους στις δασικές πυρκαγιές, ξηρές ή εποχές παγετού στις οποίες τα υπέργεια μανιτάρια θα ήταν εκτεθειμένα. Όπως όλοι οι μύκητες είναι ετερότροφοι οργανισμοί και έτσι δεν μπορούν να συνθέσουν ουσίες απαραίτητες για την επιβίωση τους. Για να αντιμετωπίσουν αυτή την έλλειψη προσκολλώνται σε μερικούς τύπους φυτών (δέντρα και θάμνους), δημιουργώντας μια σχέση ονομαζόμενη «μυκορριζική συμβίωση», από την οποία ωφελούνται και τα δύο μέρη. Η συμβίωση πραγματοποιείται τόσο σε ξυλώδη και σε ποώδη φυτά, κυρίως με συγκεκριμένα δασικά είδη όπως ο κάρπινος, τα κέδρα, οι φουντουκιές, τα πεύκα, οι λεύκες, οι δρυς, οι ιτιές και τα φλαμούρια. Η γαστρονομική και θρεπτική του αξία κάνουν αυτόν τον μύκητα ένα από τα πλέον περιζήτητα […]

Arap Sukru, από την Έδεσσα στην Προύσα!
Η οδός Arap Sukru της Προύσας, το πλακόστρωτο με τις ψαροταβέρνες, είναι ο πιο δημοφιλής χώρος διασκέδασης της πόλης. Η ιστορία αυτού του δρόμου είναι εν μέρει η ιστορία της Προύσας. Μετά την κατάκτηση της Προύσας από τους Οθωμανούς, ο Ορχάν Γκαζί επέτρεψε στους Εβραίους (Εβραίοι που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία το 1492) να εγκατασταθούν και να χτίσουν μια συναγωγή σε αυτή τη γειτονιά (Arap Sukru), που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα τείχη του κάστρου. Πίστευε ότι υπό τις συνθήκες εκείνης της εποχής θα μπορούσε να επωφεληθεί από τους Εβραίους στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας και των οικονομικών. Η οδός Arap Sukru, γνωστή και ως «Εβραϊκή Συνοικία», έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές τα τελευταία 50 χρόνια και έχει γίνει το κέντρο διασκέδασης της Προύσας. Η οδός ανακαινίστηκε τα τελευταία χρόνια για τουριστικούς σκοπούς και είναι κλειστός για την κυκλοφορία οχημάτων. Πλήθος τουριστών και ντόπιων επισκέπτονται την οδό Arap Sukru για να απολαύσουν το γεύμα τους σε μία από της αμέτρητες ταβέρνες, να πιούνε και να χορέψουν στους ήχους των πλανόδιων μουσικών. Η οδός Arap Sukru πήρε το όνομά της από τον επιχειρηματία Sukru Changeless, ήταν από τους πρώτους που άνοιξε ταβέρνα στην περιοχή και συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας στην […]

Στην Τρίπολη η μεγάλη γιορτή Street Food Festival
Τον Ιούνιο θα λάβει χώρα στην Τρίπολη η μεγαλύτερη γιορτή Street Food και μουσικής στην Πελοπόννησο. Από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου, για ένα μαγικό τριήμερo θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη το πρώτο Street Food Festival. Η Πλατεία Άρεως μετατρέπεται σ’ ένα τεράστιο γευστικό πάρκο με επιλογές φαγητού απ’ όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Τhis is Arcadia», με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρίπολης και την υποστήριξη του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης, υπό την επιμέλεια της Soul Food Festival. To Tripoli Street Food Festival αποτελεί μια στοχευμένη προσπάθεια να γνωρίσει ο κόσμος την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται στο χώρο της εστίασης και του street food ανά τον κόσμο και φυσικά ν’ απολαύσει γνώριμες αλλά και να δοκιμάσει καινούργιες γεύσεις που ταξιδεύουν τον ουρανίσκο. Αφήστε τις αισθήσεις σας ελεύθερες και μην χάσετε την ευκαιρία να βιώσετε αυτήν τη μοναδική κι ακαταμάχητη εμπειρία. Την Παρασκευή το φεστιβάλ θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 12 το βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ. “Tripoli Street Food Festival”. Παρασκευή έως Κυριακή 17 – 19 Ιουνίου Πλατεία Άρεως […]

Γιατί και πώς να ξεπαγώσετε έναν καταψύκτη
Οι περισσότεροι άνθρωποι διαθέτουν καταψύκτη – είτε ως οικιακή συσκευή είτε σε επαγγελματική κουζίνα – και είναι σημαντικό να τον συντηρείτε. Ως εκ τούτου, η απόψυξη είναι μια απίστευτα χρήσιμη διαδικασία και όλοι πρέπει να καταλάβουν πώς να ξεπαγώσουν έναν καταψύκτη με ασφάλεια. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους ξεπαγώνετε τον καταψύκτη σας, καθώς και πόσο συχνά πρέπει να συμβαίνει αυτή η διαδικασία και θα παρέχουμε οδηγίες για το πώς να το κάνετε. Θα συζητήσουμε επίσης τι να κάνετε με τα τρόφιμα κατά την απόψυξη του καταψύκτη σας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων. Γιατί πρέπει να κάνετε απόψυξη τον καταψύκτη; Ο πάγος συσσωρεύεται μέσα σε έναν καταψύκτη καθώς κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα εισέρχεται ζεστός αέρας στον καταψύκτη. Αυτό επιτρέπει τη θερμότητα και την υγρασία να εισέλθει, και η τελευταία εξελίσσεται σε πάγο που καλύπτει την οροφή, το δάπεδο και τα τοιχώματα του καταψύκτη. Μπορεί επίσης να σχηματιστεί όταν ένα μη κατεψυγμένο τρόφιμο τοποθετείται στην κατάψυξη. Δυστυχώς, είναι αδύνατο να αποφευχθεί εντελώς ο σχηματισμός πάγου, από την στιγμή που πρέπει να ανοίγετε τη πόρτα. Ωστόσο, μπορείτε να περιορίσετε και να επιβραδύνετε τον ρυθμό δημιουργίας πάγου φροντίζοντας να ανοίγετε τον καταψύκτη μόνο όταν είναι […]