Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

Όπως γνωρίζετε από 1/3/2024 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με τα POS. Η ΠΟΕΣΕ όλο αυτό το διάστημα που οι σχετικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δοθούν εύλογες και ρεαλιστικές παρατάσεις ώστε οι επιχειρήσεις, ιδιαίτερα οι μικρές και πολύ μικρές να έχουν τον αναγκαίο χρόνο προκειμένου να μπορέσουν να συμμορφωθούν ομαλά με το νέο πλαίσιο. Ωστόσο, και παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις, το Υπουργείο Οικονομικών έχει διαμηνύσει ότι οι σχετικές διαδικασίες διασυνδέσεις των ταμειακών μηχανών με τα POS θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός των οριζόμενων προθεσμιών και καμία άλλη παράταση δεν θα δοθεί.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή μπορεί να ισχύσουν εξοντωτικά πρόστιμα επισυνάπτουμε για την ενημέρωση σας Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ: 5+1 ερωτήσεις – απαντήσεις για τη διασύνδεση των POS με τα Ταμειακά Συστήματα της ΑΑΔΕστο οποίο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες επί του θέματος.

Επιπλέον επισημαίνουμε τα εξής για τον κλάδο της εστίασης:

  1. Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 29/2/2024.
  2. Μέχρι τις 30/6/2024 έχει δώσει προθεσμία το Υπουργείο Οικονομικών για αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών (για τον κλάδο της εστίασης) με τα νέα συστήματα ή ταμειακές μηχανές που θα συνδέουν την παραγγελιοληψία με ταPOS και την ΑΑΔΕ. Με άλλα λόγια το POSνα μπορεί να μένει ανοιχτό κατά τη διάρκεια των παραγγελιών.

 

 Σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ δεν έχει παράσχει επαρκείς διευκρινίσεις επί του θέματος. Το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν είναι σαφές, ενώ υπάρχουν και σοβαρές τεχνικές δυσκολίες.

Έχουμε διαμηνύσει προς το Υπουργείο τα εξής:

  • Δεν υπάρχουν ΦΗΜΑΣ ούτε για την αντικατάσταση των απλών ΕΑΦΔΣΣ, ούτε των ΦΗΜΑΣ εστίασης.
  • Δεν υπάρχει ρύθμιση για την εστίαση σχετικά με το τι θα ισχύσει. Η αναφορά σε τραπεζοκαθίσματα περιλαμβάνει πολλές και διάφορες επιχειρήσεις εστίασης (καφέ με κρύο πιάτο κλπ).
  • Οι περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης με ΦΤΜ αν πρέπει από 01/07/2024 να αναβαθμιστούν σε ΦΗΜΑΣ θα πρέπει να αναβαθμίσουν και να συνδέσουν και τις ΦΤΜ με τα POS για το διάστημα από 1/3/2024 έως 30/6/2024 ; Εάν ναι αυτό συνεπάγεται διπλό κόστος για την ίδια υποχρέωση.
  • Τα μηνύματα από τις τεχνικές επιχειρήσεις (πχ πάροχους, τεχνικούς ταμειακών μηχανών κλπ) είναι ότι δεν υπάρχει κινητικότητα τόσο στην αναβάθμιση των ΦΤΜ και πολύ περισσότερο στην διασύνδεση που για να υλοποιηθεί χρειάζεται ραντεβού με τεχνικό ή απομάκρυνση της ΦΤΜ στον τεχνικό με σεβαστό κόστος σε χρήμα και εργατοώρες.
  • Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν ΦΗΜΑΣ ούτε για αντικατάσταση των απλών ΕΑΦΔΣΣ ούτε των ΦΗΜΑΣ εστίασης και η τελευταία προθεσμία αναφέρεται στις 29/2/2024 για απόσυρση και από 01/03/2024 για έκδοση ΦΗΜΑΣ.
  • Δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εγκρίσεις για τα voucher του  3ου κύκλου, ενώ περιμένουμε και τον 4ο κύκλο που πρέπει να περιλαμβάνει και τα all in one συστήματα.

Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε το Υπουργείο Οικονομικών να βρει μια βιώσιμη λύση για τις επιχειρήσεις του κλάδου και σε κάθε περίπτωση να μην ισχύσουν τα εξοντωτικά πρόστιμα που είναι προς ψήφιση στην Βουλή. 

Πηγή: poese.gr

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top