Print
clock icon cutlery icon flag icon folder icon instagram icon pinterest icon facebook icon print icon squares icon heart icon heart solid icon

Χτένι μοσχαρίσιο με μελιτζάνες φούρνου


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1300γρ. χτένι μοσχαρίσιο (κομμένο σε μερίδες)
  • 6 μεγάλες μελιτζάνες (όχι φλάσκες)
  • 1 μεγαλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες (τριμμένες)
  • 1 κύβο ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • αλάτι (κατά βούληση)
  • λίγο μαυροπίπερο
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο ηλιέλαιο
  • 250γρ. χυμό ντομάτας
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικό)

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βάζουμε το κρέας να βράσει μέχρι να μαλακώσει, ταυτόχρονα ξαφρίζουμε, κρατάμε μισή κούπα από το νερό.
  2. Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις μελιτζάνες. Τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, και το σκόρδο. Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, το μαυροπίπερο, τη ρίγανη, την ζάχαρη, τον κύβο λαχανικών, αλάτι και μισή κούπα νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε το κρέας.
  4. Βράζουμε καλά την σάλτσα μέχρι να δέσει και προς τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό (προαιρετικά).
  5. Σε ένα ταψί απλώνουμε το κρέας και τις μελιτζάνες, περιχύνουμε την σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο (πάνω-κάτω αντιστάσεις) για 30-40 λεπτά στους 180-200°C.
  • Κατηγορία: Στο Τηγάνι, Φούρνου
  • Κουζίνα: Ελληνική

Λέξεις-κλειδιά: Κρέας, Μελιτζάνα, Μοσχάρι